Фріланс 2023 – підсумки року
Фріланс 2023 – підсумки року

Фріланс 2023 – підсумки року

Віддалена робота після світової пандемії стала найпоширенішим форматом роботи. Бізнес зняв із себе зобов’язання щодо утримання офісів, скоротивши робочу територію до мінімального розміру. Співробітники поєднують робочі завдання, особисте життя, вибудовуючи робочий день. Підбиваючи підсумки 2023 року, можна виділити спеціальності, орієнтовані на віддалений формат з перспективою популяризації, кар’єрного зростання в майбутньому.

Аналітика

Аналітики даних збирають інформацію, систематизують, аналізують, підбивають підсумки. Поєднувати фріланс та ігрові автомати компот досить легко, поки проводиться автоматизований збір даних, пару раундів пройдуть непомітно. Аналітики працюють у різних напрямках:

  • маркетинговому;
  • продуктивному;
  • спільного бізнесу;
  • геймерською.

Фахівець збирає, готує дані, знаходить закономірності отриманої інформації, інтерпретує, візуалізує результати. До його обов’язків входить складання гіпотез для поліпшення поточної ситуації, прогнозування розвитку справи.

При наймані враховується:

  1. Знання мов програмування.
  2. Вміння керувати базами даних.
  3. Вміння працювати з інструментами візуалізації.
  4. Здатність оперативно проводити математичні обчислення.

Фахівці представленої сфери мають попит на ринку праці, провідні компанії пропонують конкурентну заробітну плату. Віддалений формат не обмежує фахівця у пересуванні.

Маркетплейси

Торгові майданчики в інтернеті впевнено конкурують з офлайн магазинами. Клієнти вибирають не на фірмових сайтах, а шукають на маркетплейсах більшу частину товарів. Менеджери торгових майданчиків – професія, що набирає популярності семимильними кроками. Вона дозволяє працювати з дому, швидко вийти на бажаний рівень доходу. На маркетплейси йдуть дрібні підприємці, великі компанії представляють товар.

Обов’язки менеджера:

  1. Контролює постачання товару на склад.
  2. Створення контенту (проведення фотосесії чи віддалена організація, обробка матеріалу, монтування, створення текстового опису товару).
  3. Просування продавця на маркетплейс.

Здобути спеціальність дозволяють численні курси, що запускаються у соціальних мережах, інтернеті. Проходьте навчання, виходьте на перших клієнтів, удосконалюючи навички просування товару на майданчику. Професія перспективна, передбачає віддалений формат роботи.

Фріланс 2023 – підсумки року - Фото 1

Вебдизайнери

Користувачі інтернету звикли бачити красиву, привабливу картинку сайту. Її створює вебдизайнер. До його обов’язків входить:

  1. Продумування, оформлення логотипа компанії.
  2. Опрацювання фірмового стилю, графіки, навігації сайту.

Дизайнери оформлюють, розробляють сайти, беруть безпосередню участь у запуску мобільних програм. Оформлення має бути ідентичним. Спеціаліст співпрацює з інтернет-виданнями, приватними компаніями.

Віддалений формат роботи потребує певного рівня самоорганізованості. Самостійне опановування інформацією, відточення навичок займаємо час. Вийти на високий рівень доходу новачок може поступово. Важливо зарекомендувати себе у професійних колах, продемонструвати готовність працювати, розвиватись у заданому напрямку.

Джерело матеріала
loader
loader