Україна здійснює імпорт електроенергії з Європи – яка ситуація в енергосистемі
Україна здійснює імпорт електроенергії з Європи – яка ситуація в енергосистемі

Україна здійснює імпорт електроенергії з Європи – яка ситуація в енергосистемі

Рівень споживання електроенергії залишається високим.

В Україні попри зниження добового максимуму споживання через потепління та вихідні дні, у понеділок, 25 грудня, загальний рівень споживання електроенергії залишається високим. Людей просять споживати електроенергію заощадливо.  

Про це пише пресслужба "Укренерго".

Сьогодні також здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини, Польщі, Румунії та Молдови. Електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів.

На запит польського оператора PSE Україна надала аварійну допомогу для енергосистеми Польщі загальним обсягом 3050 МВт*год. 

"Це не комерційний імпорт, а саме один з видів аварійної допомоги. Польська енергосистема вночі в святковий день мала надлишок електроенергії і запросила у країн-сусідів допомоги у її споживанні. Україна таким чином отримала додатковий обсяг електроенергії", - розповіли в компанії.

Через негоду на ранок 25 грудня знеструмлено 72 населені пункти в Донецькій, Закарпатській, Київській, Харківській областях. 

Також через технічні пошкодження є знеструмлені споживачі у Запорізькій області.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 406 населених пунктів. 

Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській областях. В Донецькій області після обстрілів тривають роботи з відновлення електропостачання міста Торецьк. 

Джерело матеріала
loader