Мер Харкова назвав реальні результати першої в світі "метрошколи": але всі можливості вичерпано
Мер Харкова назвав реальні результати першої в світі "метрошколи": але всі можливості вичерпано

Мер Харкова назвав реальні результати першої в світі "метрошколи": але всі можливості вичерпано

Завдяки створенню першої в світі "метрошколи" в Харкові покращилась якість освіти. Про це сказав міський голова Ігор Терехов. За його словами, з початком навчального року кількість учнів збільшилась більш ніж у два рази.

Про це повідомляє офіційний сайт Харківської міської ради. За словами Терехова, найкраще це відобразилось на школярах початкових класів, які стали більш соціалізованими. Проте, нині можливості збільшувати кількість учнів в "метрошколі" немає.

Мер Харкова назвав реальні результати першої в світі ''метрошколи'': але всі можливості вичерпано

"Я дуже пишаюся, що ми реалізували в Харкові унікальний для всього світу проєкт. Ми отримали багато гарних відгуків від учнів, їхніх батьків та вчителів, бо, насправді, всі дуже скучили за школою. На жаль, ми вичерпали всі можливості метрошколи і не можемо збільшувати кількість класів, тому будуємо нову підземну школу. Хочу, щоб у березні вона вже почала працювати", – зазначив Терехов.

Раніше очільник міста розповідав, що люди підтримують ініціативу створення таких закладів освіти. Він додав, що в кожному районі, яких у Харкові 9, будуть створені підземні школи для того, аби діти мали змогу повноцінно навчатися.

Терехов підкреслив, що місцева влада планує заохочувати харківʼян повертатись додому, в тому числі відкриттям шкіл, дитячих садків та вишів.

"Зараз конкуренція така скрита. Всі міста будуть між собою конкурувати. За інвестиції, за кадровий потенціал, за людей. За все буде шалена конкуренція і ми повинні її виграти. Головними конкурентами будуть Київ, Львів, десь Дніпро", – сказав Терехов.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Харкові запрацює підготовка до школиу метро. Дошкільнятам старшої групи будуть проводити заняття, аби вони мали змогу соціалізуватись перед початком навчання у школі. Вже з 6 січня 2024 року на 5 станціях метрополітену організують короткотривалі уроки.

Раніше OBOZ.UA розповідав, що колишня очільниця МОН розкритикувала "метрошколу" в Харкові і зазначила, що найстрашніші цифри попереду.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader