Ця страва неодмінно сподобається гостям
Дехто любить готувати до новорічного столу класичні страви, на кшталт "Шуби" або "Олів'є". А хтось намагається урізноманітнити звичне меню та приготувати щось незвичайне.
Однією із таких страв є салат з куркою, грибами та помідорами. Надзвичайно смачне поєднання продуктів вразить смакові рецептори, а святковий вигляд стане окрасою столу, інформують "Смачні рецепти домашніх страв".
Як приготувати салат з куркою, грибами та помідорами
Інгредієнти:
- куряча грудка – 300 г;
- печериці – 300 г;
- цибуля – 2 шт.;
- яйця – 4 шт.;
- плавлений сир – 2 шт.;
- помідори – 2 шт.;
- петрушка – пучок;
- часник – 2 зуб.;
- майонез – за смаком;
- сіль, паприка, прованські трави;
- соняшникова олія
Спосіб приготування:
- Куряче філе розрізати посередині не до кінця, натерти сіллю, паприкою та прованськими травами.
- На попередньо розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії обсмажити курку до готовності, залишити охолодитися.
- Цибулю нарізати півкільцями.
- Печериці тонко нарізати.
- Цибулю обсмажити на сковороді.
- Додати гриби, обсмажити, доки не випарується волога до золотистості.
- Філе дрібно нарізати.
- Відварені яйця натерти на тертці.
- Плавлені сирки натерти на дрібній тертці.
- Змішати яйця, сирки, часник, видавлений через прес, перемішати.
- Для викладання салату шарами краще використовувати роз'ємне кільце. Першим шаром викласти філе, зробити майонезну сіточку.
- Викласти половину сирно-яєчної суміші.
- Викласти обсмажену цибулю з грибами, зробити майонезну сіточку.
- Викласти сирно-яєчну суміш.
- Помідори нарізати тонкими скибочками, викласти зверху.
- Додати дрібно нарізану петрушку у центр салату.
Якщо ви любите салати рекомендуємо також варіант цієї страви з курячим філе, кукурудзою та маринованою цибулею за рецептом "Телеграфа". Приготувати такий салат досить просто, але він вразить вас неперевершеним смаком та яскравими кольорами.