Статистика ГРВІ, грипу та Covid-19: стало відомо, коли в Україні введуть масковий режим
Статистика ГРВІ, грипу та Covid-19: стало відомо, коли в Україні введуть масковий режим

Статистика ГРВІ, грипу та Covid-19: стало відомо, коли в Україні введуть масковий режим

За тиждень, із 18 до 24 грудня, в Україні зареєстровано 152 073 нові випадки ГРВІ, грипу та Covid-19, із них 85 023 серед дітей віком до 17 років. До лікарень госпіталізовано 4 684 українці, 2 303 з яких – діти до 17 років. Про це повідомили у пресслужбі МОЗ.

Статистика Covid-19

Повідомляється, що зареєстровано 8 709 нових випадків Covid-19. У двох областях – Вінницькій та Кіровоградській – виявили три випадки нового субваріанта коронавірусу Пірола.

1 870 пацієнтів потребували спеціальної медичної допомоги в лікарні. Зокрема, 6 дітей – у відділенні реанімації та інтенсивної терапії.

Зараз дивляться

Віруси грипу А та В

У 10 регіонах України циркулюють віруси грипу А і В. Від ускладнень хвороби в Івано-Франківській області померли двоє людей. В обох випадках пацієнти не були вакциновані проти грипу та Covid-19. Перші дві смерті в області від ускладнень грипу зареєстрували два тижні тому.

Масковий режим

У МОЗ зазначили, що в разі ускладнення епідситуації, у лікувальних, освітніх установах, закладах торгівлі, громадського харчування, підприємствах, транспорті обласні комісії ТЕБ та НС можуть локально впроваджувати обмежувальні заходи щодо зниження ризику поширення епідемії.

– Протиепідемічні заходи можуть включати запровадження маскового режиму, соціальної дистанції, скасування масових заходів щодо нормалізації ситуації тощо, – ідеться в повідомленні.

Рівень перевищення епідпорогу

Рівень захворюваності для оголошення перевищення епідпорогу – різний для кожної області, уточнили у відомстві. Він розраховується залежно від кількості населення та інтенсивності поширення респіраторно-вірусних інфекцій. В областях, де зафіксовано перевищення епідемічного порогу, можуть застосовуватися локальні карантини, тобто посилені протиепідемічні заходи.

Теги за темою
Коронавірус Статистика
Джерело матеріала
loader
loader