Росія каже, що помстилася за Білгород обстрілом Харкова. Розвідка відреагувала
Росія каже, що помстилася за Білгород обстрілом Харкова. Розвідка відреагувала

Росія каже, що помстилася за Білгород обстрілом Харкова. Розвідка відреагувала

Міноборони РФ фактично зізналося, що російські окупанти атакували Харків у відповідь на удар по центру Білгорода, у якому країна-агресорка традиційно звинувачує Україну. Таким чином Росія підтвердила, що скоїла воєнний злочин. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов у коментарі rbk.ua.

Посадовець звернув увагу, що росіяни вдарили виключно по цивільних об'єктах у Харкові. Жоден представник ГУР внаслідок атак не постраждав.

«Ці заяви офіційних представників держави-агресора є фактично публічним зізнанням у скоєнні Росією чергових воєнних злочинів, адже у ході останніх ударів по Харкову ворог умисно цілив виключно по цивільних об'єктах та цивільній інфраструктурі, жодної військової цілі не уражено, жоден співробітник ГУР не постраждав», – зауважив Юсов.

За його словами, інші заяви росіян – брехня та ворожа пропаганда, а злочинці будуть покарані.

Росіяни стверджують, що у Харкові ракетами нібито «знищено представників ГУР і ЗСУ, які брали безпосередню участь у плануванні та виконанні теракту в Білгороді». Ще там нібито перебували до 200 іноземних найманців, яких «планувалося залучити до проведення терористичних рейдів на прикордонній з Україною території РФ».

Насправді ж росіяни атакували цивільні обʼєкти. Це сталося ввечері 30 грудня, тоді окупанти завдали удару ракетами C-300 з території Білгородської області. Атаки зазнала центральна частина міста: пошкоджено готель Kharkiv Palace, дитячий садок, багатоквартирні житлові будинки, адміністративні будівлі, магазини, ресторани, торговельні павільйони та автомобілі. Постраждали 28 осіб, зокрема двоє хлопців віком 16 та 14 років, а також радник із безпеки команди журналістів німецького медіа – громадянин Великої Британії.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader