Не лише несуть вибухівку, а й стріляють. Морські дрони SeaBaby здатні вести морський бій
Не лише несуть вибухівку, а й стріляють. Морські дрони SeaBaby здатні вести морський бій

Не лише несуть вибухівку, а й стріляють. Морські дрони SeaBaby здатні вести морський бій

На нових версіях надводних дронів SeaBaby встановлені вогнеметні системи, що дозволяє стріляти по ворогу.

Про це йдеться у статті Української правди “Водні дрони, Ілон Маск та високоточні ракети: як Україна відвоювала Чорне море”.

За даними видання, в новому поколінні цих машин бойову частину збільшили в кілька разів і довели зі 108 до 850 кілограмів (вибухівки). Також для дронів використовують найкращі системи зв’язку, кожна з яких коштує понад 300 тисяч доларів.

Зараз дивляться

Корпус безпілотників виготовляють із непомітного для радарів матеріалу та послуговуються ще багатьма інноваційними рішеннями. Зокрема, уже зараз на БпЛА стоїть вогнеметна система, яка дозволяє вести в прямому розумінні морський бій.

У мережі з’явилось відео першого в історії бою між безпілотниками й береговими кораблями.

На кадрах видно, як українські дрони ведуть вогонь по російських човнах, що вийшли з одного з військових портів Криму, щоб потопити БпЛА. Водночас безпілотники не втекли, а відкрили вогонь у відповідь.

Саме новим SeaBaby був уражений Кримський міст 17 липня 2023 року.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

– Успішні атаки дронами довели, що це один із ефективних способів протидії ворогу на морі. Ми почали масштабувати використання надводних дронів. Сьогодні СБУ працює дронами SeaBaby. Це вже нові й більш досконалі покоління морських дронів, – сказав глава СБУ Василь Малюк.

Він зазначив, що до цієї розробки не мають відношення жодні приватні компанії. Над нею працює команда фахових співробітників СБУ, інженерів, айтішників і військових моряків.

Також Василь Малюк повідомив, що після знищення ракетоносіїв РФ у Чорному морі СБУ візьметься за ворожі підводні човни.

Теги за темою
СБУ
Джерело матеріала
loader