Мільярди на дороги та загадкову угоду: як перед Новим роком прокручували тендери
Мільярди на дороги та загадкову угоду: як перед Новим роком прокручували тендери

Мільярди на дороги та загадкову угоду: як перед Новим роком прокручували тендери

Починаючи з 22 грудня по 31 грудня було опубліковано 95 тисяч тендерів загальною сумою близько 65,18 мільярда гривень. Про це пише видання "Наші Гроші".

Досить символічно, що останнім тендером став надзвичайно важливий проєкт по відбудові енергетичної інфраструктури України. Він став найбільшим тендером тижня та найтаємничішим. Сума цього контракту 16,5 мільярдів гривень і укладається з американською корпорацією "Westinghouse".

фото Getty Images
АЕС, електрика, енергетика \\ фото Getty Images

Це закупівля на постачання обладнання для впровадження ядерної установки на Хмельницькій АЕС. Потужність одного енергоблоку, про який йде мова складає 1,1 гігават. Для України це велика частка енергії. Після того, як Запорізька АЕС була окупована, Україна лишилась 6 гігаватів виробітку.

ЗАЕС. Фото: Youtube
ЗАЕС. Фото: Youtube

Відомо лише фасовану цінність обладнання з Америки, яка складає 350 мільйонів гривень. Сам проєкт, контракт та маршрутний лист мають помітку «Комерційна таємниця».

На ремонти доріг проведено тендери на 1,03 млрд грн (1,5% від усіх закупівель). Щонайменше 9 млрд грн припадає на контракти різних замовників по електроенергії.

Ремонт дороги, фото з вільних джерел
Ремонт дороги, фото з вільних джерел

На другому місці закупівлі для ПрАТ "Укргідроенерго", сумою в 1850,08 мільйонів гривень. Ці кошти хочуть спрямувати на будівництво споруди для захисту будівлі ГЕС-1 філії "Дніпровська ГЕС". Третє місце по вартості закупівель посідає ПрАТ "Закарпаттяобленерго". В цій компанії вирішили провести тендер на суму в 985,80 мільйонів гривень. Ця сума буде спрямована на електричну енергію з метою компенсації технологічних витрат електричної енергії на її розподіл електричними мережами

Раніше на порталі Знай повідомлялося, під Києвом чиновники нагородили себе величезними преміями: "Коли ж вони нажеруться"

Також, наш портал інформував, міг фінансувати путінську армію: СБУ оголосила підозру "алкогольному магнату" Черняку


Джерело матеріала
loader