Google Chrome зможе швидко очистити історію браузера завдяки цій новій функції
Google Chrome зможе швидко очистити історію браузера завдяки цій новій функції

Google Chrome зможе швидко очистити історію браузера завдяки цій новій функції

З метою посилення приватності користувачів Google впровадила нову функцію для швидкого очищення історії в мобільній версії свого веб-браузера Chrome. Стане в пригоді, якщо забули включити режим "Інкогніто".

Цей інструмент дозволяє в один клік видалити всю накопичену за останні 15 хвилин інформацію, включаючи користувацькі дані та історію перегляду. Її можна знайти в основному меню (по кнопці ⋮), повідомляє 9to5google.

У вкладці "Очистити історію" також можна змінити період очищення: на вибір є остання година, 24 години, 7 днів, 4 тижні або за весь час.

Аналогічна функція є і в десктопної версії браузера. Меню швидкого очищення історії серфінгу також можна викликати за допомогою комбінації клавіш Ctrl + Shift + Delete (Cmd + Shift + Delele на Mac).

Якповідомляв УНІАН, нещодавно Google зобов'язали виплатити $5 млрд за стеження за користувачами в режимі "Інкогніто". Тому якщо ви думаєте, що Chrome в цьому режимі не збирає ваші дані, то сильно помиляєтеся. Приватний режим просто видаляє історію браузера і файли cookie після закриття вікна.

Для прикладу: якщо ви ввійдете в свій Google або Facebook-акаунт, ваша діяльність, включаючи пошукові запити і відвідані сторінки на цих сайтах, буде зафіксована. Те ж саме, якщо ви введете свої облікові дані в який-небудь веб-додаток Chrome – браузер за новою почне записувати ваші куки.

А наприкінці 2023 року Google випустила оновлення для настільної версії Chrome, яке рекомендується встановити всім. У ньому додали синхронізацію груп вкладок і звіт про споживання оперативної пам'яті, а також виправили вразливість нульового дня.

Джерело матеріала
loader
loader