В Іспанії повертають масковий режим через спалахи COVID-19 та грипу: що відбувається
В Іспанії повертають масковий режим через спалахи COVID-19 та грипу: що відбувається

В Іспанії повертають масковий режим через спалахи COVID-19 та грипу: що відбувається

В Іспанії в період різдвяних свят різко збільшилася кількість випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19, а також грип. Через це кілька регіонів країни оголосили про поновлення деяких карантинних правил.

Зокрема, повернули правило, яке зобов'язує носити захисні маски в медичних установах. Про це у п'ятницю, 5 січня, повідомило видання Reuters.

В іспанському регіоні Валенсія з 26 грудня до 1 січня рівень респіраторних інфекцій досяг 1501 випадку на 100 тисяч жителів. За цим показником регіон поступається лише Кастилії-Ла-Манчі.

Керівники сфери охорони здоров'я регіону заявили про необхідність носити маски для людей із симптомами цих захворювань, а також медичним працівникам. Таке правило ввели і в Каталонії.

А в Арагоні на півночі Іспанії рекомендували носити маски не лише у медичних закладах, а й у всіх громадських місцях.

У Мурсії на південно-східному узбережжі держави також вимагають носити маски. Зі свого боку в Галісії на північному заході обмежилися відповідною рекомендацією.

Зазначимо, що Іспанія однією з останніх країн у Європі скасувала обмеження після пандемії COVID-19: у громадському транспорті масковий режим зберігався до лютого 2023 року, а у медичних центрах та аптеках – до липня.

Як повідомляв OBOZ.UA, ВООЗ вважає, що дітям та підліткам віком від шести місяців до 17 років без супутніх захворювань не обов'язково щеплюватися від COVID-19. Цю категорію осіб експерти внесли до групи низького пріоритету щодо вакцинації проти коронавірусної хвороби.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти Obozrevatel гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики  хвороб та  визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader