Зеленський та Ердоган провели змістовну розмову
Зеленський та Ердоган провели змістовну розмову

Зеленський та Ердоган провели змістовну розмову

Зеленський та Ердоган провели змістовну розмову

Президент відзначив важливість посередництва Туреччини в питанні звільнення полонених.

Президент Володимир Зеленський провів змістовну розмову з Президентом Туреччини Ердоганом. Деталі розмови президент України повідомив у вечірньому відеозверненні.

Зеленський відзначив спільні проєкти, зокрема в оборонній сфері, з Туреччиною, та зауважив, що від українсько-турецької співпраці залежить і безпека в нашому регіоні, у Чорному морі та й глобально – продовольча безпека.

Зеленський нагадав, що від початку роботи коридору через нього вже проведено понад 14 мільйонів тонн вантажів – це майже пів тисячі суден. 

"Дуже важливий результат – і економічний, і безпековий, геополітичний. Ми демонструємо, що можемо повертати безпеку нашому регіону попри всі наявні загрози. Бачимо, як сила нашого партнерства додає сили всьому нашому регіону", - зазначив Зеленський.

Сторони також обговорили Формулу миру. Зеленський запросив представника Туреччини на зустріч щодо України, яка відбудеться в Давосі у січні.

"Окрема увага – пункту Формули миру щодо повернення всіх полонених і депортованих. Сьогодні я обговорив це і з Президентом Туреччини. Повернення українських дітей, які були викрадені росіянами. Повернення полонених та всіх тих, проти кого репресії на окупованій території, зокрема в Криму. Дуже важливе посередництво Туреччини, щоб можна було звільнити і кримських татар, і всіх інших – дорослих і дітей, воїнів і цивільних, яких утримують у російській неволі", - додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше президент розповів, щопопри домовленості та обіцянки турецької сторони Ердоган нічого не зробив для звільнення полонених Росією українців в тимчасово окупованому Криму.

Джерело матеріала
loader