До грошей: у Києві цілий район затопило фекаліями, а в КМДА кажуть, що це нахабний фейк
До грошей: у Києві цілий район затопило фекаліями, а в КМДА кажуть, що це нахабний фейк

До грошей: у Києві цілий район затопило фекаліями, а в КМДА кажуть, що це нахабний фейк

Дізнайтеся, що насправді сталося на Борщагівці.

Що не день, то нова аварія. Опівночі 8 січня у Святошинському районі Києва вода вкрила цілу вулицю. Телеграм-канали стверджують: прорвало каналізацію, а нечистоти, що опинилися назовні, швидко замерзають. У КМДА ці чутки спростували і назвали вилив нечистот “фейком”, а люди наполягають, що на вулиці стоїть шалений сморід.

Що насправді сталося на Борщагівці і що робить влада міста, щоб усунути наслідки “інциденту”, розповів в ексклюзивному сюжеті для TSN.ua журналіст Артем Зябкін.

Борщагівка потопає?

Борщагівка перетворилась на смердючу ковзанку. Мешканці цього столичного району обурені і викладають відео, як їхні автівки буквально плавають у воді коричневого кольору. Затопило і тротуари.

Місцеві припустили — прорвало каналізацію, тож на бульварі Жюля Верна витікають фекалії. Звісно, це викликало неабияке обурення та навіть паніку. На вулиці — до -15, а автівки бувально викупані у … ну ви самі розумієте.

У КМДА зробили заяву

У Київський міській адміністрації відреагували швидко, але запевнили, що інформація про витік нечистот — це нахабний фейк. Аварія таки сталася, але прорвало водопровід, а на вулицю витікає всього лиш холодна вода. Внаслідок інциденту частково підтопило вулицю, без води залишились два будинки. Комунальники ж одразу почали лагодити трубу та розбиратися з потопом, поки той не перетворив бульвар на ковзанку. При цьому фахівці полагодять трубу, не перекриваючи вулицю, тож рух не обмежують.

Читайте провідні новини дня: 

  • "Буде одна велика Буча": експерт про єдину альтернативу мобілізації  
  • Чи закінчиться війна в Україні 2024 року: історик зробив прогноз  
  • “Все йде до Третьої світової війни”: боєць “Вовків Да Вінчі” припустив, чи досягне Україна капітуляції Росії

Мережа “вибухнула” мемами

Попри пояснення КМДА, українців уже було не спинити у Мережі. Обурення швидко перетворилося на потік мемів. Ось такий вигляд, насправді, на думку користувачів, повинен мати “Вечірній Київ”.

Є й ті, хто пішов далі — тут без коментарів!

Реакція пропагандистів

Відреагувала на інцидент в українській столиці і кремлівська пропаганда. Рашистські пабліки окупованого Донецька почали глузувати з киян. Але ж напевно забули, що у самому Донецьку та його околицях проблеми з водою і каналізацією — це буденність. Нормального водопостачання там немає вже 10-й рік, а з кранів частенько тече така собі “кока-кола”. Це вже ми не кажемо про “Макіївський роднічок”, який вже зо два роки є популярним українським мемом.

Важлива інформація для українців

Українцям треба готуватися до важкого тижня. По всій території України вирує негода — країну накрили сильні морози. У столиці 8 січня стовпчик термометра опустився до -14 градусів, але як підказують синоптики — відчувається ніби -22. Народна синоптикиня Наталія Діденко попереджає, що мороз кусатиме ще сильніше.

Заява енергетиків

Мінуси можуть потріпати і українську енергетику. Як повідомляє Укренерго, через негоду уже знеструмлено  396 населених пунктів, найбільше таких на Дніпропетровщині — аж 202. Наразі проблеми уже усувають енергетики. Але негодою можуть скористатися рашисти, попереджають фахівці.

Бережіть себе

Ми ж закликаємо українців все таки тримати руку на пульсі і бути готовими і до можливих відключень і тимчасових перебоїв. Рашисти точно не відкинули ідею занурити Україну у суцільну темряву, тому не дамо жодних шансів зневірі — ворогу нас не зламати!  

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: У Києві район залило нечистотами?! Люди розлючені! А українців попередили про нову небезпеку!

Джерело матеріала
loader
loader