Китай обійшов Японію за продажем автомобілів завдяки поставкам в Росію
Китай обійшов Японію за продажем автомобілів завдяки поставкам в Росію

Китай обійшов Японію за продажем автомобілів завдяки поставкам в Росію

Японія — на другому місці

Асоціація пасажирських автомобілів Китаю відзначила, що країна ймовірно експортувала рекордну кількість автомобілів — включаючи легкові автомобілі, автобуси та вантажівки — на суму 5,26 мільйона одиниць минулого року. Це на 56% більше, ніж у 2022 році, із загальною вартістю 102 мільярди доларів.

За даними CPCA, Японія, яка наразі є лідером ринку, відправила 4,3 мільйона автомобілів за той самий період, відстаючи майже на мільйон одиниць.

Піднесення Китаю до першого місця пояснюється його провідними позиціями в галузі ЕВ, покращеною якістю китайських автомобілів та бажанням внутрішніх виробників автомобілів забезпечити кращу прибутковість за кордоном та компенсувати внутрішні тиски вартості.

Звітні дані Китаю та Японії підтвердять ці рейтинги, і очікується, що вони будуть опубліковані у найближчі тижні.

Продажі автомобілів у Росії

Протягом перших 11 місяців минулого року кількість автомобілів, які Китай поставив до Росії, зросла на 545% до 840 000 одиниць порівняно з попереднім роком, за даними найновіших даних китайської митниці. Це зробило Росію найшвидше ростучим ринком.

Експорт китайських автомобілів почав зростати у 2021 році завдяки зростанню поставок електрокарів. У той рік Tesla обрала свій завод у Шанхаї головним експортним хабом і збільшила обсяги виробництва на ньому.

У той рік поставки автомобілів з Китаю зросли на 103% і становили 2,2 мільйона одиниць, випередивши Південну Корею і ставши третім найбільшим експортером автомобілів у світі.

Теги за темою
Китай Економіка
Джерело матеріала
loader
loader