YouTube звертається до лікарень, щоб створити відео для навчання порятунку
YouTube звертається до лікарень, щоб створити відео для навчання порятунку

YouTube звертається до лікарень, щоб створити відео для навчання порятунку

YouTube вживає заходів для боротьби з медичною дезінформацією, особливо коли йдеться про пошук негайних порад щодо того, як діяти в надзвичайних ситуаціях.

У середу компанія представила функцію під назвою «Інформаційні полиці першої допомоги», бібліотеку покрокових відеороликів, які показують людям, що робити, якщо вони стали свідками передозування наркотиків, серцевого нападу або іншої події, яка загрожує життю. 

Відео від акредитованих організацій охорони здоров’я, таких як Mass General Brigham, відображатимуться вгорі відповідних результатів пошуку, щоб їх було легко знайти. Користувачі YouTube у США можуть знайти відео на 12 тем, включаючи серцево-легеневу реанімацію, судоми, задуху, кровотечі та психози. Більшість із них тривають хвилину чи дві.

«Вся ідея полягає у визначенні часу та стислості, а також у спробі поділитися цією інформацією якомога легше», — сказав Гарт Грем, глобальний керівник відділу охорони здоров’я та громадського здоров’я YouTube, в інтерв’ю CNBC. Грем сказав, що люди завжди повинні негайно викликати першу службу реагування у разі надзвичайної ситуації. 

У роликах не буде реклами, тобто GoogleҐрем сказав, що YouTube не зароблятиме на них грошей.

YouTube не брав участі у створенні контенту, який, за словами Грема, залишили експертам. Крім Mass General Brigham, такі організації охорони здоров’я, як Мексиканський Червоний Хрест і Американська кардіологічна асоціація, співпрацюють з YouTube, щоб допомогти створити відео. 

Модерація вмісту вже давно є проблемою для YouTube, яка видаляє відео, якщо виявляється, що вони порушують інструкції компанії. Процес часто повільний і дорогий . Медична дезінформація стала більшою проблемою під час пандемії Covid-19 через постійне поширення неточних повідомлень щодо ефективності вакцин і масок.

У липні 2021 року, більше ніж через рік після початку пандемії, YouTube оголосив про плани маркувати відео та просувати надійні джерела після того, як зіткнувся з критикою за свою роль у поширенні дезінформації. Компанія забанила кілька відомих облікових записів проти вакссерів і заявила у вересні того ж року, що видалила понад 130 000 відео за порушення політики щодо Covid. 

Навіть коли пандемія вщухла, медична дезінформація продовжує поширюватися. Дослідники нещодавно виявили, що популярні відео на YouTube про безсоння та сон містять як «дезінформацію, так і комерційну упередженість», згідно з дослідженням у Journal of Clinical Sleep Medicine .  

У серпні YouTube оголосив про нову структуру для боротьби з медичною дезінформацією, описуючи, як сайт видалятиме вміст, який суперечить усталеним вказівкам офіційних осіб охорони здоров’я щодо таких тем, як рак, Covid та репродуктивне здоров’я. 

Приклад того, як виглядатимуть інформаційні полиці першої допомоги на YouTube.

″Перші відео, які ви бачите”

Mass General Brigham, найбільша система охорони здоров’я в Массачусетсі, розпочала офіційне партнерство з YouTube у 2021 році, «щоб запропонувати пацієнтам легший доступ до надійної медичної інформації», згідно з прес- релізом того часу.

Організація має спеціальну команду контенту з досвідом медичної освіти, яка визначає теми та суть відео, сказала доктор Мерранда Логан, заступник головного академічного директора системи охорони здоров’я.

Для інформаційних полиць першої допомоги на YouTube команда генерала Массачусетса Бригама підготувала 11 відео на такі теми, як серцеві напади, інсульти та судоми.

Логан сказав, що в Інтернеті є багато медичної інформації та дезінформації, і розрізнити їх може бути складно. Вона сказала, що люди повинні мати можливість звернутися до перевірених експертів у надзвичайних ситуаціях, коли «кожна хвилина, кожна секунда на рахунку».

«Ми хотіли переконатися, що ці відео є першими, які ви бачите на YouTube і шукаєте на будь-яку з цих тем», — сказав Логан в інтерв’ю. «Ці відео справді призначені не для того, щоб замінити виклик 911, а для того, щоб надати чітку та стислу інформацію, яка може допомогти під час надзвичайної ситуації».

Шукаючи відео про серцево-легеневу реанімацію, користувачі знайдуть вміст AHA, який пише вказівки щодо процедури та, починаючи з кінця 1900-х років, працює над навчанням людей тому, як справлятися з такими надзвичайними ситуаціями.

«Ми дуже зацікавлені в партнерстві з нашими пошуковими системами, які знають, куди люди шукають контент, щоб переконатися, що вони отримують науково точний контент», — сказала д-р Комілла Сассон, віце-президент AHA з питань охорони здоров’я. рішення для невідкладної серцево-судинної допомоги.

Спочатку відео будуть доступні англійською та іспанською мовами завдяки допомозі Мексиканського Червоного Хреста, сказав Грем. Mass General Brigham також використовує один із інструментів перекладу на основі штучного інтелекту YouTube, щоб подавати вміст іспанською мовою.

У майбутньому YouTube планує додати більше тем, країн і мов. 

Грем сказав, що YouTube регулярно співпрацюватиме зі своїми партнерами, щоб відео залишалися максимально точними та актуальними. За його словами, полиці є частиною «постійної еволюції якості інформації» на YouTube. 

«Для нас усіх важливо бути готовими реагувати на низку загальних захворювань, які можуть трапитися з нами, родиною, близькими людьми, людьми, які проходять повз», — сказав Грем. «Ми повинні бути в курсі цього».

Джерело матеріала
loader
loader