Шотландський зоопарк збирає 130 тисяч доларів на будинок для українського ведмедя
Шотландський зоопарк збирає 130 тисяч доларів на будинок для українського ведмедя

Шотландський зоопарк збирає 130 тисяч доларів на будинок для українського ведмедя

У Шотландії зоопарк Five Sisters збирає кошти на будівництво для чорного ведмедя Ямполя, якого врятували із зони бойових дій в Україні. Про це йдеться на сайті організації.

Ведмідь проживатиме у тимчасовому вольєрі доти, доки не завершиться будівництво його постійного вольєра. Щоб закінчити будівництво зоопарку, потрібна фінансова допомога, на даний момент вже зібрано близько 70 000 фунтів стерлінгів із запланованих 200 000.

Для підтримки проекту зоопарк створив сторінку Just Giving, щоб люди могли зробити пожертвування та допомогти у збиранні коштів на будівництво житла для Ямполя.

Азіатського чорного ведмедя на ім'я Ямпіль було виявлено в покинутому зоопарку після звільнення регіону від російського контролю, який тривав п'ять місяців. Умови у зоопарку виявилися жахливими після воєнних дій. У зоопарку, де спочатку перебувало майже 200 тварин, Ямпіль став одним із небагатьох, хто вижив. Багато інших тварин загинули через руйнування, воєнні дії та важкі умови.

  • Азіатського чорного ведмедя було виявлено в покинутому зоопарку села Ямпіль після звільнення регіону від російського контролю, який тривав п'ять місяців. У зоопарку, де спочатку перебувало майже 200 тварин, Ямпіль став одним із небагатьох, хто вижив. Багато інших тварин загинули через руйнування, воєнні дії та важкі умови. Поруч із клітиною тварини вибухнув снаряд, ведмідь отримав струс мозку. 12 січня його перевезли до Шотландії.
  • 10 листопада на Закарпатті ведмеді не змогли впасти у сплячку і в пошуках їжі розбили пасіку та з'їли весь мед.
Теги за темою
Тварини
Джерело матеріала
loader
loader