Щоб уникнути заборони на імпорт, Apple Watch скасовує функції кисню в крові
Щоб уникнути заборони на імпорт, Apple Watch скасовує функції кисню в крові

Щоб уникнути заборони на імпорт, Apple Watch скасовує функції кисню в крові

Функція кисню в крові скоро зникне з нових пристроїв Apple Watch Series 9 і Watch Ultra 2. Хоча сама Apple не опублікувала заяву та не відповіла на наш запит про коментарі, як Bloomberg , так і 9to5Mac повідомляють, що цю функцію буде припинено, а митна служба США схвалила цей захід, що дозволить Apple розглянути можливість продажу обох продуктів. після того, як минулого року їх продаж заборонили.

Apple Watch Series 9 і Watch Ultra 2 були заборонені в США наприкінці минулого року в результаті патентної суперечки з виробником медичного обладнання Masimo. Комісія з міжнародної торгівлі (ITC) постановила , що датчики кисню в крові в обох пристроях порушують патенти Masimo.

Apple вилучила Watch Series 9 і Watch Ultra 2 зі своїх фізичних та онлайн-магазинів за кілька днів до того, як заборона набула чинності 26 грудня 2023 року. Але їх зникнення тривало недовго. Apple подала апеляцію на це рішення та добилася тимчасової призупинення заборони годинника, що дозволило їй відновити продажі в США, поки вона чекала, поки митна та прикордонна служба США оцінить зміни.

За кілька тижнів після цього Apple намагалася внести зміни в годинник, намагаючись уникнути патентів Масімо. Митниці було доручено визначити, чи достатньо запропонованих компанією змін, і згідно з листом від адвокатів Масімо, опублікованим 9to5Mac , всі сторони погодилися з новим планом видалення цієї функції з Apple Watch Series 9 і Watch Ultra 2.

«Твердження Apple про те, що його оновлений годинник не містить пульсоксиметрії, є позитивним кроком до відповідальності», — сказав The Verge електронною поштою Метт Вівелл, директор відділу глобальних комунікацій Masimo.

Марк Гурман з Bloomberg також повідомляє , що модифіковані годинники вже були відправлені в роздрібні магазини Apple, але магазинам було наказано не продавати модифіковані годинники, доки вони не отримають повідомлення від корпорації.

На даний момент ця функція все ще активна на вже проданих годинниках, і представник Apple Ніккі Ротберг повідомила The Verge електронною поштою, що Apple Watch Series 9 і Ultra 2 будуть доступні з цією функцією (хоча вона не уточнила, як довго це буде так). Отже, незрозуміло, що все це означає для власників Apple Watch і потенційних власників.

Зважаючи на повну плутанину, можливо, ви захочете уважно перевірити примітки, перш ніж застосовувати будь-які оновлення до годинника, і, можливо, продовжите відкладати покупку нового Apple Watch, якщо функція кисню в крові для вас справді важлива.

Джерело матеріала
loader
loader