Наєв закликав евакуюватися жителів прикордонних районів півночі України
Наєв закликав евакуюватися жителів прикордонних районів півночі України

Наєв закликав евакуюватися жителів прикордонних районів півночі України

Сергій Наєв наголосив, що перебування поблизу кордону з РФ є небезпечним.

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Наєв наголосив на необхідності евакуюватися жителів прикордонних районів Сумської та Чернігівської областей через регулярні обстріли РФ та залучення ДРГ.

Своє звернення він опублікував у Facebook.  

"Війна з Росією охопила не лише схід та південь України. Північна операційна зона також не є виключенням. В прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей (так як й на всій території країни) діє правовий режим воєнного стану. Щодня ворог завдає по тим територіям вогневе ураження. Противник використовує різні види зброї, включаючи авіацію, артилерію, міномети та гранатомети, залучає диверсійні групи", - наголосив він.

Наєв підкреслив, що Росія використовує всі їй відомі й можливі військові вміння, щоб знищити Україну, "і байдуже, куди влучить випущена ракета, снаряд чи куля".

Генерал-лейтенант зазначив, що кордон України з РФ на півночі – це лінія зіткнення з ворогом зі всіма притаманними їй бойовими діями.

"Ці бойові дії можуть призвести до загибелі як цивільних, так і військових людей, взяття їх в полон та руйнування цілих прикордонних сіл та міст. Кожен цивільний має чітко усвідомити, що перебування поблизу кордону з Росією є небезпечним! Щодня військові адміністрації вирішують питання евакуації мешканців з цих областей, так само, як з прифронтових населених пунктів на сході та півдні України. Війна триває, і для того, щоб українські військові могли вести повноцінний обмін вогнем та нищити ворога не задумуючись, що можуть нашкодити нашим громадянам,кожен свідомий українець має прислухатися до порад військових адміністрацій", - звернувся до цивільних Наєв.

Читайте також провідні новини дня:

  • Що буде з Україною до 2040 року: відомий демограф ошелешив прогнозом 
  • Курс валют в Україні: долар стрімко дешевшає, чому так сталось і що робити
  • Не захоплення території: Снайдер назвав моральну перемогу, яку Росія може отримати над Україною
Джерело матеріала
loader
loader