У Києві закрилася легендарна кав'ярня-автобус LennyBus
У Києві закрилася легендарна кав'ярня-автобус LennyBus

У Києві закрилася легендарна кав'ярня-автобус LennyBus

Столична влада не продовжила з власниками договір оренди землі і вони змушені були закрити заклад LennyBus. Про це йдеться на офіційній сторінці кав’ярні у Facebook.

- Але там, де є кінець - є і початок! Мені треба відпочити і набратися сил. Вже давно треба було пофарбуватися, відремонтувати барну стійку, перекласти підлогу, відправити мою La Marzocco на техобслуговування - тобто привести себе до ладу,  - йдеться у дописі.

Двоповерховий червоний лондонський автобус, який уже багато років припаркований у самому центрі Києва на вулиці Городецького, став родзинкою міста. Він простояв тут практично 25 років. З 2018 року тут почала працювати кав’ярня LennyBus, яку відвідували Володимир Зеленський та Борис Джонсон, а також українські зірки шоубізнесу.

У столиці червоний двоповерховий автобус із Лондона з’явився завдяки зусиллям та наполегливості київського архітектора Леоніда Жарікова, який у 90-х пішов у ресторанний бізнес. Він загорівся ідеєю створення незвичайного закладу, який розташовувався б усередині справжнього автобуса. У 1999 році після довгих переговорів з англійською фірмою йому вдалося купити червоний двоповерховий автобус Routemaster. Бізнесмен самостійно привіз його до столиці та розмитнив, як кузов. Саме тому транспортний засіб має лондонські номери. Леонід поставив автобус на вулиці Городецького, де на той момент був його ресторан "Марс". Спочатку бізнесмен планував відкрити в автобусі дитяче кафе, проте не отримав дозвіл від міської влади.

Після цього Жаріков вирішив відкрити в автобусі пивний паб, оскільки він на той час отримав ліцензію на продаж німецького пива Warsteiner. Бізнесмен навіть обладнав на другому поверсі барну стійку, проте знову не одержав дозвіл від влади.

Вже 2006 року в автобусі відкрили театральну касу, а 2007 року Леонід Жаріков помер. Автобус дістався його дружині Оксані і до 2016 року там працювали каси, які потім закрилися. Цілий рік автобус простояв без діла, а у квітні 2017 року на OLX з’явилося оголошення про те, що автобус здається в оренду. Оголошення про оренду неймовірного червоного автобуса з Лондона побачила саундпродюсер Лера, яка вирішила відкрити тут атмосферну кав’ярню. Дівчина назвала свій заклад на честь Леоніда Жарікова, який так і не зміг за життя здійснити свою мрію та відкрити тут кафе.

  • "Укрзалізниця" на новорічні свята запрошувала у подорож ретро-поїздом Гайворонською вузькоколійкою.
  • У дворі в Луцьку знайшли єдиний у своєму роді автобус. Його розробили українські інженери та випустили в єдиному екземплярі. Машина ще в робочому стані і може послужити людям.

Фото: facebook.com/lenny.bus

Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader
loader