Штучний інтелект знайшов місце на Марсі, де можна поселити перших людей
Штучний інтелект знайшов місце на Марсі, де можна поселити перших людей

Штучний інтелект знайшов місце на Марсі, де можна поселити перших людей

Система штучного інтелекту виявила десятки нових входів у печери на Марсі, проаналізувавши зображення марсіанської поверхні. Деякі з цих печер можуть стати базою для розміщення перших людей-поселенців, пише Independent.

Хоча марсіанська поверхня є досить непривітним середовищем, вже за кілька метрів під поверхнею умови можуть бути більш придатними для життя, кажуть науковці. З цієї ж причини ці печери також можуть бути потенційними точками для виявлення ознак мікробного життя на Марсі.

Дослідники з Даремського університету у Великій Британії навчили алгоритм машинного навчання ідентифікувати потенційні входи в марсіанські печери на зображеннях поверхні Марса. Система штучного інтелекту під назвою CaveFinder змогла ідентифікувати 61 такий вхід у печеру, аналізуючи зображення в чотирьох різних регіонах Марса.

Цей метод виявився значно ефективнішим за старий підхід, коли вчені шукали печері на Марсі, вручну проглядаючи тисячі супутникових знімків.

"Загалом результати цього дослідження показують, що з цими доповненнями машинне навчання має великий потенціал для просування дистанційного виявлення печер, що є ключовим для майбутнього дослідження Марса", — кажуть дослідники.

Інші матеріали про дослідження космосу

Як писав УНІАН, вчені відкрили космічну мегаструктуру, що кидає виклик сучасному розумінню Всесвіту. Виходячи з сучасних космологічних теорій, астрономи не вважали, що структури такого масштабу можливі.

Також ми розповідали, що вчені розкрили загадку таємничих "чарівних островів" на Титані. В метанових морях цього супутника Сатурна постійно "народжуються" та "помирають" острови, і це довгий час бентежило науковців.

Джерело матеріала
loader
loader