На Житомирщині з’явився мобільний модуль: тут можна отримати психосоціальну та фізичну реабілітацію
На Житомирщині з’явився мобільний модуль: тут можна отримати психосоціальну та фізичну реабілітацію

На Житомирщині з’явився мобільний модуль: тут можна отримати психосоціальну та фізичну реабілітацію

Мобільний реабілітаційний модуль відкрився в Овручі. У цьому краю багато мешканців є захисниками України ще з 2014 року.

Зможуть комфортно відновлюватися вдома

Відтепер в Овручі послуги із відновлення стали більш доступними фронтовикам. Містяни, які постраждали внаслідок повномасштабної війни, зможуть вдома отримати психосоціальну допомогу та пройти фізичну реабілітацію.

Мобільні реабілітаційні модулі дають можливість продовжувати процес відновлення амбулаторно — у комфортних умовах.

Зараз дивляться

– Приклад Овруча демонструє, як це може працювати у громадах по всій Україні, — зазначив на відкритті міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

Міністр наголосив, що це лише початок — до кінця року проєкт планують значно розширити.

МОЗ працює над створенням реабілітаційної “парасольки”

Міністерство охорони здоров’я поставило за мету накрити реабілітаційною “парасолькою” всю країну. Щоб у будь-якому селі, селищі та місті можна було отримати відповідні послуги.

реабілітація

Такі реабілітаційні модулі є не лише в Овручі. Їх прототипи вже працюють у Києві та Рівному. Завдяки невеликим витратам на виробництво та швидкості встановлення, подібний формат реабілітаційних просторів можна масштабувати в межах країни.

У модулі працює мультидисциплінарна команда, до якої входить фізичний терапевт, логопед, кейс-менеджер, психолог та інші фахівці.

– Головна допомога команди, яка займалася зі мною, окрім фізичного  відновлення, полягала в подоланні емоційних та психологічних труднощів, – поділився ветеран Андрій Олійчук.

На думку захисника, дуже зручно, коли всю необхідну реабілітаційну допомогу можна отримати в своєму населеному пункті.

Мобільний реабілітаційний модуль у місті Овруч створений завдяки ініціативі Олени Зеленської в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за підтримки Координаційного центру КМУ/Mental Health UA та благодійного фонду Майнді.

Фото: МОЗ

Джерело матеріала
loader
loader