Рада ЄС та Європарламент узгодили заходи проти відмивання грошей
Рада ЄС та Європарламент узгодили заходи проти відмивання грошей

Рада ЄС та Європарламент узгодили заходи проти відмивання грошей

Європейська Рада та Європарламент досягли попередньої згоди щодо заходів щодо боротьби з відмиванням грошей у рамках нової системи в Євросоюзі. Про це повідомили у прес-службі Ради ЄС.

- Угода, яка є частиною широкого пакету, спрямована на захист громадян та фінансової системи від відмивання та фінансування тероризму. Ці заходи позбавлять шахраїв та терористів можливості легалізувати свої доходи через фінансову систему, – зазначив бельгійський міністр фінансів Вінсент Ван Петегем.

Європейські провайдери послуг криптовалют (CASP) повинні проводити комплексну перевірку клієнтів при транзакціях на суму 1000 євро і вище, включаючи заходи щодо зниження ризиків з автономними гаманцями. Ці вимоги також поширюються на сектори торгівлі предметами розкоші, включаючи дорогоцінні метали, каміння, ювелірні вироби, а також торговців розкішними автомобілями, літаками, яхтами та предметами культурного значення.

У футбольному секторі розширено список зобов'язаних осіб, включаючи професійні футбольні клуби та агентів, які визнаються високим ризиком. Проте держави-члени мають право виключити їх зі списку, вважаючи, що вони мають низький ризик.

Правила набудуть чинності через 5 років після офіційного затвердження.

  • 30 грудня у рейтингу корупції Transparency International січня 2023 року Україна піднялася на 6 позицій і посіла 116-те місце зі 180 оцінених країн.
  • 26 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон про протидію відмиванню злочинних доходів та фінансуванню тероризму.
Теги за темою
Євросоюз Гроші Корупція
Джерело матеріала
loader