"Не мовчи – полон вбиває": у Києві пройшла акція на підтримку полонених з "Азовсталі"
"Не мовчи – полон вбиває": у Києві пройшла акція на підтримку полонених з "Азовсталі"

"Не мовчи – полон вбиває": у Києві пройшла акція на підтримку полонених з "Азовсталі"

Ця акція пройшла під гаслом "Не мовчи! Полон вбиває". Про це повідомляє кореспондентка 24 Каналу, яка побувала на місці подій.

Люди вийшли на акцію присвячену захисникам "Азовсталі"

Рідні, друзі та знайомі полонених, а також особи, які самі пережили російський полон, зібралися єдиним фронтом на акцію-нагадування у Києві. Ці люди тримали у руках плакати на підтримку своїх близьких.

На плакатах можна побачити заклики із тим, щоб звільнити захисників "Азову", питання, "Де "Азов"?", а також прохання не мовчати про тих полонених, які й досі лишаються у Росії.

У Києві рідні й близькі захисників "Азовсталі" вийшли на акцію / Фото Валентини Поліщук

Родини захисників наголосили на важливості єдності для збереження життя, підкресливши історичну здатність українців до солідарності у День Соборності, який мають святкувати уже в понеділок 22 січня. Саме напередодні цієї визначної події й відбулася акція.

На фото видно, що на Контрактову площу вийшли як жінки й діти, так і військовослужбовці, які нагадувати світу про своїх полонених побратимів, а також вимагали від Росії звільнити захисників якнайшвидше. Крім того, всією площею майоріли прапори "Азову"

На акцію у Києві вийшло багато людей / Фото Валентини Поліщук

Варто зазначити, що ці акції стосовно військовополонених наразі стали звичною практикою в Україні. Щонеділі о 12:00 такі заходи проводяться в різних місцях української столиці, щоб долучити якомога більше киян і нагадати про те, що сотні азовців перебувають у полоні.

Того ж дня у Києві пройшла хода на честь Небесної Сотні

  • У Києві 21 січня вшанували полеглих Героїв Небесної Сотні. Саме 10 років тому перші захисники полягли внаслідок трагічних подій Революції Гідності.
  • У цьому заході взяли участь родини загиблих майданівців, учасники Революції Гідності та просто небайдужі люди. Вони пройшли від Лядських воріт до вулиці Михайла Грушевського.
  • Цей захід організували дві громадські організації "3 Сотня Самооборони Майдану" та "Родини Небесної Сотні" разом із Національним музеєм Революції Гідності. Опісля ходи відбулося богослужіння за загиблими героями.
Теги за темою
Українці в полоні РФ
Джерело матеріала
loader
loader