У 2023 році ДБР повідомило про підозру десяти народним депутатам
У 2023 році ДБР повідомило про підозру десяти народним депутатам

У 2023 році ДБР повідомило про підозру десяти народним депутатам

Минулого року Державне бюро розслідувань повідомило про підозру десяти народним депутатам України. Про це повідомили генеральний прокурор України Андрій Костін та директор ДБР Олексій Сухачов на брифінгу у Києві. Дві справи вже направили до суду.

- Що стосується депутатів. За 2023 рік повідомлено про підозру 10 народним обранцям, стосовно двох направлено обвинувальні акти до суду, - сказав Сухачов.

Костін додав, що ще є кримінальні справи, які розслідує Національне антикорупційне бюро. Загалом правоохоронні органи розслідують десятки кримінальних проваджень, у яких фігурують парламентарі.

- Проваджень досить багато. Це десь десятки. Деякі провадження реєструються за матеріалами досудового розслідування, деякі провадження реєструються за ухвалою суду, - пояснив він.

  • Раніше на брифінгу директор ДБР Олексій Сухачов та генпрокурор Андрій Костін спростували тиск на бізнес через затримання засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепи.
  • А також повідомили про затримання Романа Гринкевича в Одесі. Син львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, підозрюваний у справі про постачання неякісного одягу для ЗСУ, спробував виїхати за межі України.

Теги за темою
ДБР
Джерело матеріала
loader
loader