У Німеччині пюре готують по-іншому, і ми розповімо, як
Мабуть, картопля – один із найпопулярніших продуктів на нашій кухні. Ми запікаємо його в молоці, готуємо незвичайну картопляну бабку та хрусткі драники. Але все одно серед усіх картопляних страв пюре — найпростіше та найулюбленіше.
Сьогодні разом із "ТСН" розповімо, як готують картопляне пюре в Німеччині. Декілька простих продуктів — і ідеальний гарнір на столі. Перевіримо?
Як приготувати ідеальне картопляне пюре по-німецьки
Інгредієнти:
- картопля — 1 кг;
- вершкове масло — 50 г;
- олія — 30 г;
- лавровий лист — 2 шт.;
- запашний перець — 5 горошин;
- спеції до картоплі, сіль — до свого смаку;
- вода — 500 мл.
Спосіб приготування:
- Картоплю ретельно миємо, чистимо і ріжемо на кубики середнього розміру.
- На дно великої каструлі відправляємо вершкове масло та рослинну олію, підігріваємо їх на невеликому вогні та додаємо підготовлену картоплю.
- Додаємо в каструлю улюблені спеції, сіль, лаврове листя та горошини перцю та обсмажуємо картоплю до золотистої скоринки.
- Коли картопля підрум’яниться, додаємо воду, накриваємо картоплю кришкою і варимо до готовності.
- З готової картоплі злийте воду, залишивши невелику кількість на дні та пюруємо коренеплід. Густоту страви регулюємо за допомогою залишеного овочевого бульйону.
Подаємо картопляне пюре з віденським шніцелем та улюбленим салатом. У вас вийде ідеальна вечеря.