У Міністерстві охорони здоров'я нагадали українцям, що споживання води із колодязів, прибудинкових свердловин та річок може бути потенційно небезпечним.
Фахівці пояснюють, що бактерії, які викликають захворювання, тривалий час живуть та розмножуються у воді.
Тому воду з таких джерел потрібно очистити. І, на щастя, це можна зробити самостійно в домашніх умовах.
"Перед очищенням воду потрібно оцінити за кольором та запахом. Вода не повинна бути пофарбована: подивіться на воду в білому або прозорому посуді на білому тлі. МОЗ
Тому в МОЗ радять спочатку набрати половину або 1/3 обсягу пляшки та інтенсивно її потрясти. Якщо на поверхні є піна, така вода не підходить для споживання.
Після цього потрібно перевірити запах води. Якщо є хімічний, бензиновий, трупний або інший неприємний/підозрілий запах, воду заборонено використовувати для пиття та приготування їжі.
Правила профілактики інфекційних захворювань, що передаються через воду:
- Пийте лише кип'ячену чи продезінфіковану питну воду.
- Часто мийте руки безпечною водою з милом, коли повертаєтеся додому після відвідин туалету, перед та під час приготування їжі та прийому їжі.
- Для приготування їжі користуйтеся кип'яченою або бутильованою водою.
- Ретельно готуйте та безпечно зберігайте їжу.
- Вода з відкритих водойм може використовуватися тільки для технічних цілей.
- Не вживайте кригу, якщо не впевнені, що вона зроблена з безпечної води.
[quote author="МОЗ"]"Якщо з'являються ознаки інфекційних захворювань - підвищення температури тіла, лихоманка, запаморочення, головний біль, біль у животі, нудота, пронос, нежить, кашель, пожовтіння шкіри, склер очей, висипання на тілі, поява гнійників тощо, негайно зверніться за медичною допомогою, не допускайте самолікування.", - йдеться у повідомленні.
Раніше ми повідомляли, що кофеїн та краса: як улюблений напійвпливає на нашу шкіру.