Ще 17 нардепів із "Слуга народу" мають намір скласти мандат
Ще 17 нардепів із "Слуга народу" мають намір скласти мандат

Ще 17 нардепів із "Слуга народу" мають намір скласти мандат

Щонайменше 17 народних депутатів із фракції "Слуга народу" виявили бажання відмовитися від своїх мандатів. Через це у парламенті можлива криза, заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в інтерв'ю Лівому Берегу.

- У парламенті криза через 17 заяв про складання мандату усередині фракції. За можливої ​​додаткової відсутності з медичних причин число депутатів впаде до 400. Набрати 226 голосів із 400 стає складно. В інших фракціях також є охочі піти. Немає умов для голосування щодо складання мандатів, що загрожує легітимності парламенту, - сказав він.

Арахамія також повідомив, що у Раді вирішили відкласти голосування щодо складання мандатів, щоб зберегти легітимність парламенту. Він зазначив, що в інших фракціях теж є охочі піти, але вони вирішили не підтримувати процес позбавлення мандатів, за винятком випадків, пов'язаних із медичними обставинами, для підтримки легітимності парламенту.

Для ухвалення рішення в парламенті потрібно щонайменше 226 голосів. Згідно з висловом нардепа, з урахуванням наявності 400 парламентаріїв зібрати необхідну кількість голосів стає скрутним.

  • 8 грудня парламент позбавив ще трьох депутатів своїх повноважень. Таким чином, у Верховній Раді залишився 401 нардеп, що є абсолютним антирекордом для України.
Теги за темою
Верховна Рада Слуга народа
Джерело матеріала
loader
loader