Україна може повернути контроль над небом у 2024-му: Кулеба назвав умови
Україна може повернути контроль над небом у 2024-му: Кулеба назвав умови

Україна може повернути контроль над небом у 2024-му: Кулеба назвав умови

Повернення повного контролю над повітряним простором – цілком досяжна мета для України у 2024 році, якщо вона отримає винищувачі достатню кількість дронів відповідного класу, засобів РЕБ та ракет.

Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба на спільній з міністром закордонних справ Литви Габріелюсом Ландсбергісом пресконференції у Києві.

– Все реалістично, і цього навчила нас війна. Якщо ми отримаємо F-16, якщо у нас будуть бойові та розвідувальні дрони – саме в цьому є важливість нашого співробітництва з Литвою, – якщо у нас будуть засоби РЕБ та ракети, ми будемо контролювати наше небо. Це все досяжно, – пояснив він.

За його словами, відповідні рішення вже втілюються – “просто необхідно отримати всі ці елементи у достатній кількості і в належний час”.

Зараз дивляться

– Саме над цим ми працюємо, і саме тому Європейський фонд миру є дуже важливим. Він створить додаткові можливості та засоби для забезпечення цих елементів для України, – зауважив очільник МЗС.

Щодо дронів, то у Литви є необхідні технології для їх виробництва, а у “нас є можливість масштабувати виробництво”, каже Кулеба.

– Є чітке розуміння, що, як і коли ми робитимемо для того, щоб українсько-литовська співпраця у виробництві дронів у найкоротші терміни дала максимальний результат. І я дякую Габріелюсу за змістовну розмову і домовленості з цього приводу, – підсумував дипломат.

Напередодні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що у заплановані терміни, і наразі немає загрози зривів цієї програми.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
МЗС України Дмитро Кулеба Литва
Джерело матеріала
loader
loader