Британія запропонувала план припинення війни між Ізраїлем і ХАМАСом – FT
Британія запропонувала план припинення війни між Ізраїлем і ХАМАСом – FT

Британія запропонувала план припинення війни між Ізраїлем і ХАМАСом – FT

Велика Британія запропонувала план з п’яти пунктів, спрямований на завершення війни між Ізраїлем та ХАМАСом.

Про це повідомляє Financial Times.

Глава МЗС Великої Британії Девід Кемерон обговорив цю ініціативу з ізраїльськими і палестинськими лідерами під час свого турне у регіоні.

Зараз дивляться

План передбачає негайне припинення бойових дій. Воно має бути використано для звільнення заручників в Газі, а потім для переговорів про постійне припинення вогню.

Окрім того, ініціатива пропонує встановити чіткий “політичний горизонт” для створення палестинської держави і формування технократичного палестинського уряду для управління Західним берегом річки Йордан і Газою після війни. ХАМАС мав би звільнити всіх заручників і взяти на себе зобов’язання припинити напади на Ізраїль, що було б гарантовано регіональними державами.

Найвищі лідери ХАМАС, включаючи Ях’ю Сінвара, натхненника нападу 7 жовтня, що спровокував війну, на думку Лондона, мають виїхали з сектору в іншу країну.

– Що ми намагаємося зробити, так це закріпити ідею про те, що коли ви отримуєте цю паузу, ви повинні старанно працювати, щоб перетворити її на тривале припинення вогню, і дійсно зосередитись на реалістичних та досяжних речах, які можуть зробити припинення вогню постійним і стійким, – сказав британський міністр.

Велика Британія вважає, що її план доповнює інші ініціативи. Країна вже обговорила його з урядами США, Європи та арабських країн.

Водночас прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху виключив будь-які кроки в напрямку створення палестинської держави або співпраці з підтримуваною Заходом Палестинською адміністрацією, що управляє обмеженою частиною Західного берега річки Йордан. Він також відкинув будь-яке постійне припинення вогню як частину угоди про звільнення заручників.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Раніше агенція Reuters з посиланням на джерела повідомляла, що Ізраїль і ХАМАСведуть переговори про місячне перемир’я, але мають розбіжності щодо того, як досягти остаточного припинення війни в Газі.

Теги за темою
Великобританія Ізраїль
Джерело матеріала
loader