"Настав час діяти рішуче": республіканці закликали Байдена вдарити по Ірану у відповідь на загибель військових США
"Настав час діяти рішуче": республіканці закликали Байдена вдарити по Ірану у відповідь на загибель військових США

"Настав час діяти рішуче": республіканці закликали Байдена вдарити по Ірану у відповідь на загибель військових США

Члени Республіканської партії у Конгресі Сполучених Штатів Америки закликали адміністрацію президента Джо Байдена до рішучої відповіді за загибель трьох американських військових у Йордані. Вони вважають, що Вашингтон має завдати ударів по іранських цілях та керівництву Ірану.

Про це пише видання Politico у неділю, 28 січня. Член комітету із збройних сил Роджер Уікер сказав, що США "настав час діяти рішуче на очах усього світу".

"Ми повинні відповісти на ці неодноразові напади Ірану та його поплічників, завдавши прямих ударів по іранським цілям та його керівництву. Настав час діяти швидко і рішуче на очах усього світу", – йдеться в його заяві.

Деякі з колег-республіканців Уікера в Сенаті зробили аналогічні заяви.

"Адміністрація Байдена може знищити всіх іранських довірених осіб, яких забажає, але це не стримає іранську агресію. Я закликаю адміністрацію Байдена завдати ударів по важливих об'єктах усередині Ірану не тільки як відплату за вбивство наших сил, а й як стримування проти майбутньої агресії", – ваписав сенатор Ліндсі Грем, республіканець від Південної Кароліни.

Сенатор Том Коттон (республіканець від Арканзасу) написав: "Єдиною відповіддю на ці атаки повинен бути руйнівний військовий удар проти іранських терористичних сил, як в Ірані, так і на Близькому Сході".

Сенатор Джон Корнін (республіканець від штату Техас) спочатку заявив, що США необхідно "націлитися на Тегеран", а пізніше уточнив, що не має на увазі удари по цивільному населенню в Ірані.

Подібні ініціативи пролунали і у Палаті представників. Спікер палати представників Майк Джонсон також сказав, що Штати повинні "надіслати всьому світу кришталево ясний сигнал про те, що напади на наші війська неприпустимі".

Лідер більшості Стів Скаліз зі свого боку зазначив, що трагедії "можна було уникнути".

"Протягом багатьох років Байден надавав сміливості Ірану, відправляючи йому мільярди і терплячи їхню агресію проти наших військ. Америка має продемонструвати силу", – заявив республіканець.

"Давно час президенту Байдену нарешті притягнути терористичний іранський режим та його екстремістських довірених осіб до відповідальності за напади, які вони здійснили проти США та коаліційних сил", – наголосив член Палати представників Майк Роджерс.

Лідер меншості в Сенаті Мітч МакКоннелл закликав до дій, які завдадуть шкоди не лише організаціям, що здійснюють теракти, а й "їхнім іранським спонсорам, які носять американську кров як знак честі".

"Час почати серйозно ставитися до цієї агресії настав задовго до того, як ці хоробрі американці загинули", – додав МакКоннелл.

За інформацією джерел журналістів, комітет Палати представників із розвідки запросив брифінг щодо ситуації в Йорданії.

Як повідомляв OBOZ.UA, 28 січня безпілотник атакував форпост американських збройних сил у Йорданії. Троє солдатів загинули, щонайменше 20 поранено. Як заявив Байден, атака була вчинена підтримуваними Іраном радикальними групами бойовиків, які діють у Сирії та Іраку.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader