У найближчі години Байден може почати операцію на Близькому Сході, - Sky News
У найближчі години Байден може почати операцію на Близькому Сході, - Sky News

У найближчі години Байден може почати операцію на Близькому Сході, - Sky News

Президент Джо Байден найближчим часом може санкціонувати військові дії США на Близькому Сході. Його радники запропонують йому варіанти відповіді - від символічних до жорстко каральних, пише редактор Sky News з міжнародних справ Домінік Вагхорн.

"Президент сподівається, що його вибір в найближчі години стримає будь-яку ескалацію ситуації. Це може призвести до зворотного результату... Він міг би напасти на відповідальну за це групу, але багато хто вважає це слабким і не зачіпає суть проблеми: покровителів групи в Ірані. У списку варіантів Пентагону також є дії проти Корпусу вартових ісламської революції в регіоні за межами Ірану або напад на іранські об'єкти в межах його кордонів", - йдеться в повідомленні.

За даними видання, Пентагон припускає, що атака дрона на американські війська в Йорданії має "сліди" Катаїб Хезболли - елітного іракського збройного угруповання, близького до Ірану. Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що їхня відповідь може бути "багаторівневою, поетапною та стійкою з часом".

Прес-секретар Пентагону генерал-майор Патрік Райдер заявив, що США зроблять все необхідне для захисту своїх сил, проте вони не прагнуть вплутуватися в більш масштабний конфлікт.

Чиновники і експерти сказали журналістам, що адміністрація Байдена шукає "досить жорстку" відповідь, яка дозволить стримати Іран і його прихильників, не розпалюючи прямих військових дій.

Атака на базу США в Йорданії: що відомо

Нагадаємо, 28 січня Штати заявили про атаку безпілотного літального апарату на американські сили, які дислокуються на північному сході Йорданії. В результаті удару загинули троє американських військовослужбовців, більше трьох десятків солдатів постраждали.

У своєму зверненні Джо Байден пообіцяв, що США дадуть відповідь на цей удар. Він поклав відповідальність за нього на "радикальні угруповання, підтримувані Іраном".

Теги за темою
США Іран
Джерело матеріала
loader
loader