Компанія Ілона Маска Neuralink вперше вживила чип у мозок людини
Компанія Ілона Маска Neuralink вперше вживила чип у мозок людини

Компанія Ілона Маска Neuralink вперше вживила чип у мозок людини

Стан пацієнта – стабільний.

Перша людина отримала імплант мозкового чипа, розроблений американською компанією Neuralink. Про це повідомив засновник компанії Ілон Маск у соцмережі Х.

«Перша людина отримала імплант Neuralink учора, відновлення проходить добре. Початкові результати показують перспективне виявлення нейронних спайків», — написав Маск.

Це сталося після того, як торік Neuralink отримала дозвіл Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів (FDA) на проведення операцій з людьми, повідомило Daily Mail.

Зазначається, що, за першими даними, показники роботи приладу виглядають обнадійливими.

Компанія Ілона Маска Neuralink вперше вживила чип у мозок людини - Фото 1

Мозковий імплант компанії Neuralink Corp

Компанія Neuralink Corp розробляє мозковий імплантат, який має на меті допомогти паралізованим людям знову ходити та вилікувати інші неврологічні захворювання.

У чипі є тисячі електродів, які зчитують інформацію з мозку, включаючи активність нейронів, пов'язаних із моторикою. Далі нервові сигнали відправляються на комп'ютер де вони будуть дешифровані, повідомив New York Post.

Згідно з інформацією з сайту компанії, дослідження оцінить функціональність бездротового інтерфейсу мозок-комп’ютер для оцінки безпеки імпланту та хірургічного робота.

Нагадаємо, набір добровольців для клінічних випробувань із вживлення імплантів у мозок компанія розпочала у вересні 2023 року.

Фото: Ілон Маск / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
Медицина Ілон Маск
Джерело матеріала
loader
loader