Після чуток про відставку Залужний опублікував фото з начальником Генштабу
Після чуток про відставку Залужний опублікував фото з начальником Генштабу

Після чуток про відставку Залужний опублікував фото з начальником Генштабу

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний вирішив зняти всі сумніви щодо чуток про його відставку, опублікувавши спільне фото з начальником Генерального штабу Сергієм Шапталою. Фотографію він розмістив на своїй особистій сторінці у Фейсбуці  без жодних підписів.

Скоріш за все, таким чином воєначальник відреагував на публікацію в ЗМІ про те, що Офіс президента розглядає його відставку. Про це напередодні ввечері повідомили анонімні Telegram-канали, а також кілька українських нардепів. Вони закликали чекати на звернення президента Зеленського для офіційного підтвердження.

Однак президент у вечірньому зверненні не згадав про можливість звільнення головкома Валерія Залужного.  

Паралельно також ширився вирішення ще одних чуток, а саме про нібито звільнення міністра оборони Рустема Умєрова. Проте пресслужба Міністерства оборони повідомила, що інформація про звільнення міністра не відповідає дійсності. 

  • Інформація про можливий конфлікт між президентом Зеленським та Головнокомандувачем Збройних Сил України Валерієм Залужним з'явилася 4 грудня 2023 року. "Українська правда" з посиланням на джерела в уряді повідомила, що Офісу президента не подобалося зростання популярності Головкома, що могло призвести до конфлікту між ними.
  • Президент Зеленський вперше прокоментував ці чутки 19 грудня 2023 року під час пресконференції. Він визнав, що у них є "робочі стосунки", і наголосив, що Залужний повинен відповідати за результати на полі бою як Головнокомандувач. 
  • У листопаді 2023 року народний депутат Мар'яна Безугла висловила критику щодо Залужного, заявивши, що він не представив план на 2024 рік, і вимагала відставки військового керівництва України. Також вона висловлювала невдоволення його активністю в соціальних мережах, зокрема фотографіями та селфі. 
     
Джерело матеріала
loader
loader