Автоматика для відкатних воріт
Автоматика для відкатних воріт

Автоматика для відкатних воріт

Автоматика для відкатних воріт - пристрої, які відповідають за дистанційне керування воротами, підвищують комфорт життя і створюють почуття безпеки.

Встановивши собі таку систему на ворота не треба вже виходити з автомобіля для того щоб закрити або відкрити ворота. За вас це зробить привід, а вам треба буде просто натиснути кнопку пульта або подзвонити на GSM модуль.

Що таке автоматика для відкатних воріт

Комплект для автоматизації відкатних воріт складається з приводу, встановленого на землі, який обертає зовнішню шестерню, що передає рух на зубчасту рейку, яка приварена до каркаса воріт. Рейка може не входити в комплект, але є обов'язковим атрибутом для автоматизації.

Також в комплекті має бути пульт або інше облаштування управління і кінцеві вимикачі. Купуючи автоматику для відкатних воріт, необхідно в першу чергу ознайомиться з технічними параметрами пристрою і можливостями його використання.

Двигун для побутових відкатних воріт має щось іншу конструкцію, якщо ж двигун для промислових відкатних воріт. Передусім, зверніть увагу на матеріал, ширину і вагу воріт, які підтримує система.

Вартість автоматики для відкатних воріт

Точну вартість купівлі відкатних воріт з автоматичним механізмом порахувати дуже складно. Адже на неї впливають багато чинників. Багато чого залежить, звичайно ж, від розмірів воріт, рівня антикорозійного захисту і моделі встановленого механізму.

Дешеві приводи зазвичай пропоную лише декілька функцій, ті, що дорожче можна, наприклад, підключити до системи розумного будинку і скористатися розширеними опціями (наприклад, режим хвіртки або управління голосом). Також варто відмітити, що чим популярніше бренд виробника, тим дорожче буде його продукція.

Відкатні ворота

Відкатні ворота - це велика категорія в'їзних воріт, серед яких : ворота самонесущие і рейковые, автоматизовані і ті, що відкриваються вручну. Вони цінуються за економію місця, естетичність і комфорт, встановлюються на приватних, корпоративних і промислових об'єктах.

Скільки коштують такі відкатні ворота з установкою?

  • Це залежить від багатьох чинників. (довжина воріт, яка фурнітура використовується, встановлена автоматика, чи ні)

Відкатні ворота, це найпоширеніший тип воріт, оскільки вони не мають тих недоліків, якими наділені рейкові або підвісні ворота. 

А саме:

  • не треба постійно чистити направляючу від сміття, що забилося в неї,
  • транспорт будь-якої висоти може заїхати в двір, працюють у будь-яку погоду.

Відкатні ворота пересуваються так, що не торкаються поверхні землі. Це стало можливим завдяки використанню спеціальних комплектуючих - пари роликових кареток і направляючій балці, що приварюється на каркас стулки.

Вони входять в спеціальний комплект фурнітури, в якому також мають бути верхній і нижній уловлювач, підтримувальні ролики, накатной ролик і заглушка для торця балки.

Також такі ворота вимагають облаштування спеціального фундаменту для монтажу кареток і приводу автоматики для відкатних воріт.

Порівняння відкатних і розпашних воріт

Думаємо, зрозуміло чому до порівняння ми беремо саме два цих типи. Адже їх можна зустріти найчастіше.

До переваг консольних відкатних воріт над орними можна віднести:

  • Простота експлуатації (можна управляти навіть однією рукою);
  • Відносно дешева автоматизація;
  • Можуть працювати у будь-яку погоду;
  • Можливо встановити навіть в маленькому дворовому просторі.

До недоліків:

  • Виготовлення дорожче через необхідність купівлі фурнітури і виготовлення і бетонування застави;
  • Мало варіантів форм;
  • Потрібна наявність місця для відкату стулки, довжина якої має бути в 1,5 разу більше, ніж ширина проїзду.
Джерело матеріала
loader
loader