Маск почав чипувати людей: що відомо про людину, якій вживили чип у мозок
Маск почав чипувати людей: що відомо про людину, якій вживили чип у мозок

Маск почав чипувати людей: що відомо про людину, якій вживили чип у мозок

Американський підприємець та інноватор Ілон Маск почав чипувати людей. Вперше за допомогою хірургічного втручання було об'єднано комп'ютер і нервову тканину людини. Отож, що відомо про людину, якій вживили чип у мозок.

Нейротехнологічна компанія Neuralink, співзасновником якої є Ілон Маск, розпочала тестування своєї розробки на людях. Мова йде про чип, який вживлюється у кору головного мозку. 

Варто зазначити, що розробка чипу від Neuralink розпочалась ще у 2016 році. Технологію випробували на тваринах, зокрема на мавпах. А в травні минулого року компанія отримала дозвіл на тестування чипа на людях. Інноваційну технологію названо “Телепатією”.

29 січня 2024 року Ілон Маск у соцмережі Ікс (X) сповістив про першу успішну імплантацію чипа у мозок людини. 

"Перша людина отримала імплант Neuralink учора, відновлення проходить добре", – написав підприємець.

Передбачається що ця технологія зможе вилікувати цілий ряд раніше невиліковних захворювань. Зокрема йдеться про параліч. Набір добровольців для тестування інновації було розпочато у вересні минулого року. Усі кандидати на “чипування” мають параліч усіх кінцівок.

Суть технології полягає у відновленні зв'язку мозку та паралізованого тіла. Щоб об'єднати мозок та чип використовують надтонкі електроди. Саме за допомогою них нервові імпульси передаються до чипа. У свою чергу, імплант надсилає  сигнали мозку до зовнішнього пристрою. Саме у ньому і відбувається розшифровка отриманих імпульсів. Тобто пристрій “розуміє”, який рух хотіла здійснити людина. 

Джерело матеріала
loader
loader