"Вважають себе супердержавою": в Ізраїлі сказали, чому Росію неможливо пробачити
"Вважають себе супердержавою": в Ізраїлі сказали, чому Росію неможливо пробачити

"Вважають себе супердержавою": в Ізраїлі сказали, чому Росію неможливо пробачити

Росія надто потребує Ірану і з кожним днем це відбувається все більше і більше

Керівництво Ізраїлю має переглянути свою позицію щодо Росії. Поведінка РФ після нападу ХАМАС на Ізраїль неможливо зрозуміти та пробачити.

Таку думку висловив голова парламентської опозиції, експрем'єр-міністр Яїр Лапід в інтерв’ю "Вісті". За його словами, що далі тим більше Росія залежить від іранських поставок.

"Неможливо зрозуміти й неможливо пробачити. Зрозуміло, що Росія сьогодні потребує Ірану більше, ніж будь-коли. Вони не люблять, коли їм про це говорять, бо все ще вважають себе супердержавою. Але ця "супердержава" не в змозі перемогти Україну з лютого 2022 року. І чим далі, тим більше вони залежать від постачання іранської зброї, перетворившись на ланку в осі зла", — сказав він.

При цьому Лапід підкреслив, що Ізраїль ще дуже важко простити Росії та її керівництву зайняту ними позицію.

"Немає сумніву, що керівництво країни має переглянути свою позицію щодо Росії. Держави не розривають відносини просто так, але й не пробачають у разі нанесення такої образи", — наголосив Яїр Лапід.

Півгодинна розмова російського диктатора Володимира Путіна та прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху 10 грудня була на підвищених тонах. Однак про це російська сторона вирішила промовчати.

"Насамперед російська сторона не повідомляла про те, що розмова велася на підвищених тонах, тож щодо того, що там було, ми не знаємо. У будь-якому випадку відносини з Росією потрібно підтримувати через стратегічний характер, але колишніх теплих відносин у найближчому майбутньому не буде", — додав голова парламентської опозиції.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що після нападу ХАМАС на Ізраїль у жовтні 2023 року у ГУР України розповіли про позицію Росії. Виявилося, що РФ знала про підготовку нападу, а деякі з бойовиків взагалі діяли за вказівками російських спецслужб.

Теги за темою
Росія війна Ізраїль Іран
Джерело матеріала
loader
loader