Як консервувати без оцту та чим замінити звичний інгредієнт: кілька порад
Як консервувати без оцту та чим замінити звичний інгредієнт: кілька порад

Як консервувати без оцту та чим замінити звичний інгредієнт: кілька порад

Щороку наприкінці літа мільйони господинь розпочинають сезон закруток. В цей період року стає проблематично знайти на полицях магазинів звичайний оцет. Справа в тому, що більшість господинь навіть не уявляють процесу консервації без додавання оцту.

Як консервувати без оцту та чим замінити звичний інгредієнт: кілька порад

Тим не менш, оцет досить легко замінити на інші продукти, які також можна знайти в магазині без особливих проблем. Тому, якщо з певних причин не можна використовувати оцет під сам консервації, на допомогу прийдуть старі перевірені методи, про які сьогодні розповідає FoodOboz.ua

Як консервувати без оцту та чим замінити звичний інгредієнт: кілька порад

Чим замінити оцет під час консервації фруктів?

Для консервування фруктів без оцту знадобиться 300 грамів брусниці, або 200 грамів журавлини, або 500 грамів червоної смородини. Кількість ягід дана з розрахунку на трилітрову банку. Також можна використовувати виноград. Одного грона невеличкого розміру також повинно вистачити для консервації такого об’єму.

Чим замінити оцет під час консервації овочів?

Огірки та помідори також можна законсервувати, не використовуючи при цьому оцет. Для цього знадобиться томатний сік. На три кілограми овочів слід використати два літри соку.

Також можна використовувати щавель і кислі яблука. Додавши 300 грамів щавлю та 2 досить кислих яблука на трилітрову банку, можна повністю забути про додавання оцту.

Як консервувати без оцту та чим замінити звичний інгредієнт: кілька порад

На OBOZ.UA є й інші корисні поради:

  • Як правильно варити еспресо
  • Як приготувати розсипчастий плов
  • Як законсервувати ягоди без цукру
Джерело матеріала
loader