Наша відповідь почалася: Байден заявив про старт військової операції на Близькому Сході
Наша відповідь почалася: Байден заявив про старт військової операції на Близькому Сході

Наша відповідь почалася: Байден заявив про старт військової операції на Близькому Сході

Президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив про початок військової операції на Близькому Сході у відповідь  на нещодавню атаку американської бази у Йорданії. Тоді загинули троє військовослужбовців США та ще близько 40 осіб дістали поранення.

США розпочинають військову операцію на Близькому Сході

Байден сказав, що минулої неділі американські солдати були вбиті у Йорданії “безпілотником, запущеним групами бойовиків за підтримки Корпусу вартових ісламської революції (КВІР)”.

Він додав, що був присутній під час повернення загиблих на авіабазі Дувр та “розмовляв з кожною з їхніх родин”.

Зараз дивляться

Президент США уточнив, що за його вказівкою Збройні сили країни вдарили по об’єктах в Іраку та Сирії, які КВІР і пов’язані з ним бойовики використовують для атак на війська США.

— Наша відповідь почалася сьогодні. Це триватиме у часи та місцях, які ми виберемо, – йдеться у заяві Байдена.

За його словами, він не прагне до конфлікту на Близькому Сході чи деінде у світі, але наголосив: Нехай знають усі ті, хто може заподіяти нам шкоду: якщо ви завдасте шкоди американцю, ми відповімо.

Увечері 2 лютого іранські об’єкти в Сирії атакували з повітря американські сили. У Центральному командуванні Повітряних військ США заявили про завдання авіаударів в Іраку та Сирії по загону КВІР та пов’язаних з ним бойовиків.

У ніч проти 28 січня з Сирією атакували ударні дрони. Внаслідок нападу троє американських військових загинули. Це стало першим випадком загибелі солдатів Сполучених Штатів від початку воєнного конфлікту на Близькому Сході, ініційованого терористичним угрупованням ХАМАС.

Теги за темою
США Джо Байден
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader