"Початок нашої відповіді": Байден та Ллойд розповіли деталі серії ударів в Іраку та Сирії
"Початок нашої відповіді": Байден та Ллойд розповіли деталі серії ударів в Іраку та Сирії

"Початок нашої відповіді": Байден та Ллойд розповіли деталі серії ударів в Іраку та Сирії

Глава Сполучених Штатів Америки Джо Байден підтвердив, що за його вказівкою 2 лютого збройні сили держави завдали ударів по об'єктах в Іраку та Сирії, які іранський КВІР та пов'язані з ним бойовики використовують для нападу на сили Штатів. Він зазначив, що ці атаки є початком відповіді Вашингтона за напади на американські та коаліційні сили.

Заяву президента опублікували на сайті Білого дому. Він сказав, що "відповідь розпочалася сьогодні і вона продовжуватиметься".

За словами Байдена, Вашингтон не прагне конфлікту на Близькому Сході або в будь-якій іншій точці на карті.

"Але нехай знають усі ті, хто може завдати нам шкоди: якщо ви завдасте шкоди американцю, ми відповімо", – йдеться у повідомленні.

Американський президент нагадав, що нещодавно загинули три військові США в Йорданії через атаку БПЛА, який запустили групи бойовиків за підтримки КВІР.

"Я був присутній на гідному поверненні цих відважних американців на авіабазі Дувр, і я розмовляв із кожною з їхніх сімей", – наголосив глава держави.

Атаки на іранські об'єкти у Сирії та Іраку також прокоментував глава Міністерства оборони США Ллойд Остін. Глава Пентагону також зазначив, що це "тільки початок нашої відповіді".

"Президент розпорядився вжити додаткових заходів для притягнення КВІР та пов'язаних з ним бойовиків до відповідальності за їхні напади на американські та коаліційні сили. Ці дії проходитимуть у обраний нами час та в обраних нами місцях", – заявив міністр оборони.

Зазначимо, що 2 лютого США почали завдавати авіаударів по території Сирії та Іраку. Удари вразили понад 85 цілей, по них випустили понад 125 високоточних боєприпасів. Уражено командні центри, розвідцентри, ракетні установки, склади дронів, а також логістичні об'єкти.

Як повідомляв OBOZ.UA, президент США Джо Байден та перша леді Джилл Байден зустріли тіла трьох американських військових, убитих в Йорданії цього тижня під час удару безпілотника по військовій базі США. На церемонії, що проходила на авіабазі Дувр у штаті Делавер, також був присутній міністр оборони Ллойд Остін та генерал Чарльз Браун – голова Об'єднаного комітету начальників штабів США.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader