Евакуація з Херсонщини: куди треба звертатися
Евакуація з Херсонщини: куди треба звертатися

Евакуація з Херсонщини: куди треба звертатися

Евакуація з Херсонщини: куди треба звертатися

Відповідь дали у Мінреінтеграції.

Через повномасштабне вторгнення РФ, в Україні тривають бойові дії, а ракетні удари ворога пошкоджують житлові будинки та об'єкти критичної інфраструктури. Щоб зберегти власне життя, українці можуть евакуюватися з прифронтових областей. Так, мешканці Херсонщини можуть безкоштовно евакуюватися до Львова і Хмельницького. Про це повідомляє Херсонська ОВА, пише Мінреінтеграції.

Як евакуюватися з Херсонщини

У Мінреінтеграції зазначили, що є декілька способів евакуації. Зокрема, можна виїхати поїздом із залізничного вокзалу «Херсон» по непарних числах. Початок реєстрації з 12:00 відбувається на вокзалі в день виїзду. Відправлення вказаного поїзда – о 13:35.

Також є можливість виїхати з автовокзалу «Херсон». Посадка здійснюється з 07:00 до 08:00 (запис на евакуацію завчасно).

Щоб записатися на евакуацію, треба звернутися до контактного центру Херсонської ОВА: 0 800 101 102 або до представників органів місцевого самоврядування вашого населеного пункту.

Для евакуації маломобільних осіб благодійні фонди та громадські організації забезпечили транспортування за допомогою автомобілів з ліжко-місцями. Для запису треба телефонувати за цими номерами: 0 800 332 614, (093) 202-22-32.

Також українці можуть повідомити про бажання евакуюватися на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції за номером: 15-48. Для повідомлень через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер: (096) 078-84-33.

Раніше ми писали, Координаційний штаб з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану ухвалив рішення про примусову евакуацію з сіл Мар'їнської  та Очеретинської територіальних громад Донецької області.

Джерело матеріала
loader
loader