На Київщині відновили зруйновану і розграбовану росіянами Гостомельську амбулаторію
На Київщині відновили зруйновану і розграбовану росіянами Гостомельську амбулаторію

На Київщині відновили зруйновану і розграбовану росіянами Гостомельську амбулаторію

У Київській області завершили роботи з відновлення Гостомельської амбулаторії, яка значно постраждала від російських загарбників ще на початку повномасштабної війни.

Понад 25 тис. мешканців Гостомельської громади знову отримали доступ до медичної допомоги за місцем проживання.

Амбулаторія відновлена завдяки міжнародній допомозі

Після деокупації Київщини у березні-квітні 2022 року керівництво медзакладу почало шукати ресурси для відновлення доступу населення до первинної медичної допомоги.

Зараз дивляться

Адже за час окупації були пошкоджені вікна та фасад будівлі, зруйновані внутрішні приміщення: кабінети лікарів та адміністративного персоналу. Крім того, було викрадено медичне обладнання.

Відновити Гостомельську амбулаторію вдалося завдяки проєкту USAID “Підтримка реформи охорони здоров’я” у рамках відкритої грантової програми, яка підтримує відновлення медичних закладів і доступ до медичних послуг по всій Україні.

– Наразі люди повертаються до громади, і відновлення амбулаторії суттєво спростить доступ до медичної допомоги, – зазначив директор Ірпінського центру ПМСД Андрій Левківський.

За підтримки проєкту було закуплено та встановлено нове медобладнання. Тепер сімейні лікарі зможуть ефективно працювати, адже відновлюється надання безоплатних діагностичних послуг в рамках програми медичних гарантій.

Крім того, у медзакладі відремонтували й утеплили фасад будівлі та кабінети лікарів, відновили прибудинкову територію.

Укриття – відтепер обов’язковий атрибут медзакладів

Ураховуючи постійні ракетні обстріли Київщини, в амбулаторії облаштували спеціальне укриття для працівників та пацієнтів.

Наразі медзаклад функціонує на повну потужність, надає всю потрібну медичну допомогу населенню регіону.

У МОЗ зазначили, що завдяки грантовій програмі проєкту USAID “Підтримка реформи охорони здоров’я” вже вдалося відновити Чернігівський пологовий будинок, Херсонську обласну дитячу лікарню та Новоодеську багатопрофільну лікарню в Миколаївській області.

Наразі тривають відновлювальні роботи ще у п’яти медичних закладах.

Фото: МОЗ

Джерело матеріала
loader
loader