Львівська опера позбавила співачку Плужнікову головної ролі через її участь у виставах з росіянами
Львівська опера позбавила співачку Плужнікову головної ролі через її участь у виставах з росіянами

Львівська опера позбавила співачку Плужнікову головної ролі через її участь у виставах з росіянами

Адміністрація Львівського оперного театру відмовився від співпраці зі співачкою 27-річною Валентиною Плужніковою через її участь у виставах з російськими артистами. 17 лютого мав відбутися показ опери “Кармен”, де вона виконувала головну роль. Показ скасували. Про це повідомили на сторінці Львівської національної опери у Facebook, проте згодом допис видалили.

- Львівська національна опера, на жаль, не володіла повною інформацією щодо творчої біографії Валентини Плужнікової під час перемовин щодо її участі в опері “Кармен” Жоржа Бізе. Щойно нам стало відомо про її участь у спектаклях разом з російськими артистами під час навчання в академії Ла Скала. Командою Львівської національної опери оперативно прийнято рішення про скасування участі Валентини Плужнікової в опері “Кармен” 17 лютого, - йдеться у повідомленні.

Театр також закликав українських артистів не брати участь у спільних з російськими артистами проєкт, оскільки це працює проти України.

Сама Валентина Плужнікова зазначила, що ні в чому не винна - вона лише перебувала на навчанні.

- Виступи в яких мене звинувачують були в рамках навчання в молодіжній програмі, де я була студенткою, я не мала контракту на ці виступи як незалежний артист. Фотографія яку, поширюють, де я обіймаюсь з іншими артистами, була зроблена на сцені в рамках виконання мною ролі Данжевіль в Опері Адріана Лекуврер на Зальбурзькому фестивалі (найпрестижнішому оперному фестивалі світу куди мріяв би потрапити кожен співак), де я також навчалася у літній програмі для молодих співаків. Це була напівконцертна постановка. І фотографія була зроблена в момент виступу, де я діяла в рамках виконуваної мною ролі, а не за кулісами та в житті, - написала співачка.

Колега Валентини Евеліна Любоньо теж прокоментувала допис Львівської опери. Мовляв, усі актори, хто хоч раз у житті працював за кордоном так чи інакше співпрацювали з російськими.

-Тому, що вони всюди, і це факт. Подобається вам це чи ні. В такому випадку давайте закенсилимо  всіх і закриємо всім дорогу до України. Яка буде з того користь? Співаки топових рівнів перестануть приїжджати на свою батьківщину,бо вони їй не потрібні. Чи українські театри від цього виграють? Не думаю, - написала співачка.

Також вона зазначила, що якщо українці відмовляться від участі в постановках, де беруть участь росіяни, то на європейських сценах будуть лише росіяни і прославлятимуть свою країну, а про українців ніхто й чути не буде. І така логіка грає на руку лише росіянам, вважає співачка.

  • Валентина Плужнікова є лауреаткою міжнародних вокальних конкурсів та учасницею європейських оперних фестивалів. Співачка здобула ступінь магістра у Національній музичній академії України імені Петра Чайковського у Києві, після чого навчалась у США за програмою Lindemann Young Artist Development. Зараз Плужнікова виступає на різних оперних сценах світу.
Теги за темою
Львів
Джерело матеріала
loader
loader