Повна блокада кордону: польські фермери заблокують усі пункти пропуску з Україною
Повна блокада кордону: польські фермери заблокують усі пункти пропуску з Україною

Повна блокада кордону: польські фермери заблокують усі пункти пропуску з Україною

Польські фермери планують розгорнути масштабну блокаду на кордоні з Україною. Про це йдеться в повідомленні профспілки польських фермерів "Солідарність".

Фермери планують заблокувати всі пункти пропуску

Вони заблокують усі прикордонні переходи між Польщею та Україною, а також під'їзні шляхи до залізничних перевалочних станцій і морських портів.

Будуть заблоковані не тільки прикордонні переходи, а й транспортні вузли, під'їзні шляхи до залізничних перевалочних станцій і морських портів,
– мовиться у повідомленні профспілкового союзу.

За їхніми словами, 9 лютого вжебув оголошений 30-денний загальний страйк фермерів. Вони протестують проти буцімто неконтрольованого напливу товарів з України до Польщі через рішення Євросоюзу.

Як скаржаться фермери, відсутність регулювання ставить під сумнів прибутковість сільськогосподарського виробництва, перероблення та інших галузей, пов'язаних з сільським господарством.

Тому на 20 лютого, в рамках 30-денного загального страйку аграріїв, ми оголошуємо, що вся протестна діяльність буде зосереджена на повній блокаді всіх польських прикордонних переходів з Україною та протестах у польових умовах,
– зазначили у профспілці "Солідарність".

Протестувальники закликають громадськість підтримати їхню акцію. Вони стверджують, що їхня акція спрямована на "забезпечення продовольчої безпеки в країні".

Наразі протести фермерів сколихнули не лише Польщу, але й усю Європу. Вони не задоволені не лише "неконтрольованим продовольством з України", але й правилами ЄС, які пов'язані з європейським зеленим курсом.

Яка наразі ситуація на українсько-польському кордоні: коротко

  • Станом на 13 лютого речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко розповів, що нині польські фермери заблокували 5 напрямків на польсько-українському кордоні. Близько 1250 вантажівок очікують на перетин кордону у бік України.
  • Ще 12 лютого польські фермери блокували лише два напрямки – "Ягодин" та "Рава-Руська". Згодом протестувальники поновили блокування у напрямку пункту пропуску "Шегині".
  • Найбільше вантажівок стоять в черзі на перетин польсько-українського кордону навпроти пунктів пропуску "Ягодин" та "Рава-Руська".
  • Тим часом навпроти пункту пропуску "Угринів" та "Устилуг" черг практично немає. Однак кожен пункт пропуску має свої особливості щодо перетину кордону різними категоріями транспорту.
Теги за темою
Новини України Польша
Джерело матеріала
loader
loader