Генетично модифіковані: в Японії розводять свиней для пересадки людських органів
Генетично модифіковані: в Японії розводять свиней для пересадки людських органів

Генетично модифіковані: в Японії розводять свиней для пересадки людських органів

Учені з Японії вперше в історії країни успішно вивели трьох генетично модифікованих свиней для використання в трансплантації людських органів і клітин.

– Безпека такої міжвидової трансплантації буде досліджена шляхом подальших випробувань на тваринах, – ідеться в повідомленні.

Команда науковців

Зазначається, що до команди підприємства PorMedTec Co., створеного на основі досліджень Міжнародного інституту досліджень біоресурсів Університету Мейдзі, входять і представники американської біотехнологічної компанії eGenesis.

Зараз дивляться

Як ідеться в повідомленні, свині були виведені з використанням клітин, у яких було модифіковано 10 різних генів, щоб протистояти відторгненню людським організмом.

Дослідження на тваринах

Запліднені яйця, отримані з використанням технології клонування соматичних клітин для створення генетично ідентичних особин, були трансплантовані в матку сурогатної матері-свині. Троє поросят народилися шляхом кесаревого розтину.

Зазначається, що щойно тварини підростуть, їх передадуть у дар науковим інститутам Японії для використання в дослідженнях із трансплантації органів іншим тваринам, наприклад мавпам.

Проблема нестачі донорів органів

За словами експертів, є надія, що трансплантація клітин і органів від тварини до людини, відома як ксенотрансплантація, розв’яже проблему нестачі донорів органів.

За даними Японської мережі трансплантації органів, наразі в Японії зареєстровано близько 16 000 осіб, які очікують на донорство органів, хоча тільки близько 3% отримують їх щороку.

Теги за темою
Японія
Джерело матеріала
loader
loader