Укрпошта доставлятиме ліки українцям додому чи на відділення
Укрпошта доставлятиме ліки українцям додому чи на відділення

Укрпошта доставлятиме ліки українцям додому чи на відділення

Укрпошта доставлятиме ліки українцям додому чи на відділення

Для цього буде достатньо оформити замовлення онлайн чи зателефонувати

Державний оператор поштового зв'язку “Укрпошта” отримала ліцензію на оптову торгівлю лікарськими засобами і спільно з Міністерством охорони здоров'я починає реалізацію проєкта щодо логістичного доставлення і замовлення ліків. Відповідну ініціативу проанонсував міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі телемарафону.

"Нещодавно "Укрпошта" отримала ліцензії від Держлікслужби як на оптову торгівлю лікарськими засобами, так і на відпуск лікарських засобів як поштовий оператор”, – уточнив міністр.

Доставлення додому чи на відділення і замовлення телеіоном, чи онлайн

Віктор Ляшко повідомив, що проєкт буде працювати як система, що дозволяє замовити доставлення ліків телефонним дзвінком або за допомогою онлайн-замовлення. Ліки виставлятимуть або до самого користувача додому або на поштове відділення.

На думку міністра, такий проєкт допоможе подолати проблеми з доступністю ліків у найвіддаленіших куточках України та спростить доступ до необхідного лікування незалежно від географічного розташування громадян.

З січня МОЗ реалізує проєкт мобільних аптек, які переміщаються між населеними пунктами, де немає стаціонарної точки торгівлі лікарськими засобами. Мобільні аптеки мають працювати незабаром у всіх областях України та забезпечувати теж доступ до необхідних препаратів. В аптеках мобільного зразка продають чи видають безрецептурні препарати і ті, що продаються лише за рецептом у паперовій або електронній версії.

Понад 140 тисяч е-рецептів на ліки для лікування розладів поведінки, психіки та епілепсії виписали лікарі у 2023 році, повідомили на сайті Міністерства охорони здоров’я. Українці можуть отримати лікарські препарати, що приймають за таких станів, за програмою «Доступні ліки». Програма покриває 65 таких препаратів, 23 з яких – безоплатні.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader