Часник – один з найважливіших інгредієнтів, який додають до консервації. Він підсилює смак консервованих овочів та додає їм приємної гостроти.
Проте, часто трапляється так, що після консервації часник набуває зеленого відтінку, що не викликає апетит. Розібратись, чому саме так відбувається, та як цьому запобігти, спробував FoodOboz.ua
Як виявилось, у часнику міститься речовина аллін, яка вступає у реакцію з різними амінокислотами. В результаті цього починає виділятись аміак, тіоли, а також пігменти, які, власне, і надають часнику зеленого забарвлення.
При довготривалому зберіганні часник також може змінювати власний колір та більш темний. Це відбувається, якщо температура повітря надто висока. Крім цього, часник також може позеленіти, якщо помістити його у кисле середовище, яке часто утворюється під час консервації.
Існує дієвий лайфхак, слідуючи якому можна запобігти, або хоча б стримати процес зміни кольору часнику. Для цього, перед тим, як покласти зубки часнику у банку із майбутньою консервацією, слід його бланширувати.
Також на OBOZ.UA є й інші цікаві поради:
- Як зробити так, щоб макарони більше не розварювались
- Як швидко розігріти піцу
- Як позбутись поганого присмаку цибулі