Умєров про результати "Рамштайну": буде більше дронів і ППО, щодо F-16 йдемо за графіком
Умєров про результати "Рамштайну": буде більше дронів і ППО, щодо F-16 йдемо за графіком

Умєров про результати "Рамштайну": буде більше дронів і ППО, щодо F-16 йдемо за графіком

У середу, 14 лютого, відбулося 19 засідання Контактної групи з питань оборони України. Участь у засіданні взяли представники оборонних відомств майже 50 країн-партнерів, які провели плідні перемовини в рамках Коаліції спроможностей.

Про результати "Рамштайна-19" розповів міністр оборони України Рустем Умєров у  Facebook. Він констатував, що сьогодні офіційно почала роботу Коаліція інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони, а також Коаліція дронів. 

Умєров анонсував посилення української ППО, як системами, так і ракетами до них. 

За словами міністра, до Коаліції інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони приєдналися вже 15 країн.

"Артилерійські системи і снаряди – на порядку денному. Зокрема, спільне виробництво. Працюємо над цим, вже є результати", – сказав Умєров.

Коментуючи постачання Україні винищувачів F16, міністр зазначив: 

"Йдемо за графіком у рамках всіх домовленостей з партнерами". 

Також, за словами Рустема Умєрова, в Україні буде більше дронів. Для цього влада посилює взаємодію з партнерами в питанні безпілотних систем. До Коаліції дронів приєдналися 8 країн: Швеція, Велика Британія, Данія, Німеччина, Литва, Естонія, Нідерланди й Латвія. 

Також на засіданні Контактної групи з питань оборони України обговорювали проблему замінованості території нашої країни. За словами міністра, до зусиль із розмінування України офіційно приєдналися 20 країн.  

"Підтримка партнерів є. Працюємо, щоб вибити росіян з наших територій — як на землі, так і в морі і на небі", — резюмував Умєров.

Як повідомляв OBOZ.UA, на засіданні "Рамштайна-19" підписали Меморандум щодо протиповітряної оборони для України, а також обговорили збільшення постачаньартилерії, боєприпасів і ракет для української ППО. Міністр оборони  Рустем Умєров  представив партнерам нового головкома Олександра Сирського. 

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader