Штучний інтелект генеруватиме відеоролики за текстовими інструкціями
Штучний інтелект генеруватиме відеоролики за текстовими інструкціями

Штучний інтелект генеруватиме відеоролики за текстовими інструкціями

OpenAI розробляє програму Sora, яка створюватиме хвилинні відеоролики за текстовими підказками, дотримуючись вказівок користувача, якість при цьому не втрачатиметься. Про це повідомляє Forbes.

Програма під назвою Sora доступна для червоної команди (Google AI Red Team), яка допомагає виявляти недоліки в штучному інтелекті. Її також використовують художники, дизайнери та кінематографісти для отримання відгуків про модель.

Sora здатна створювати складні сцени з кількома персонажами та певними типами руху. Модель розуміє як текстові інструкції, а й їх фізичне втілення. Вона також може створювати кілька кадрів в одному відео з точно збереженими персонажами та візуальним стилем.

Прикладом роботи Sora є відео, створене за підказкою про напівкачку-напівдракона, що літає крізь гарний захід сонця з хом'яком у пригодницькому спорядженні.

  • 9 лютого на Одеському кінофестивалі (ОМКФ) вперше постер було створено штучним інтелектом. З сотень варіантів, запропонованих ІІ, був обраний постер у футуристичному стилі, що відображає Фестивальний Центр – Будинок Кіно.
  • 5 лютого штучний інтелект допоміг розшифрувати стародавній сувій, майже 2000 років. Сувій був пошкоджений виверженням Везувію і нечитаний. У 2023 році студенти змогли розшифрувати його за допомогою комп'ютерної томографії та ІІ.

 

Джерело матеріала
loader
loader