Ворог надскладний: росіяни перекинули до Авдіївки елітні підрозділи
Ворог надскладний: росіяни перекинули до Авдіївки елітні підрозділи

Ворог надскладний: росіяни перекинули до Авдіївки елітні підрозділи

Армія РФ переважає у силі.

Російські окупанти стягнули до Авдіївкина Донеччині елітні війська та зосередили на цій ділянці фронту дуже значну кількість піхоти. Ситуація біля міста складна.

Про це розповів командир підрозділу "Terra" у 3-ій окремій штурмовій бригаді Микола Волохов ефірі ТОК-ШОУ УП.

"Ворог складний. Маємо інформацію, що проти нас стоїть сім ворожих бригад. Скажу так, це більше, ніж з нашого боку. Ми поставили рекорд зі знищення живої сили і ворожої техніки за один день. Але поки що святкувати і радіти особливо ні чому, тому що ворог надскладний. Він закинув сюди свої елітні підрозділи. Це можна порівняти з тим періодом, коли під Бахмутом ще були "вагнерівці" до того, поки ми їх звідти не не вибили, але мабуть навіть складніше", - розповів військовий.

За його словами, загарбники стягнули як елітні регулярні війська так і зведені елітні підрозділи. Крім того, окупаційна армія влучно застосовує артилерію, працюють дрони-камікадзе та БпЛА для скидання боєприпасів.

"Ворог дуже активно намагається проводити флангові маневри, намагається не тільки кількісно, – а кількість піхоти у них тут дуже значна, – але і якісно призвести до ситуації, коли ми будемо в невигідному становищі. Ми знаходимо цьому раду, не даємо їм можливості реалізовувати їхнє бачення і нав'язуємо активно своє бачення", - наголосив Волохов.

Бої за Авдіївку

Днями Третю окрему штурмову терміново перекинули до Авдіївки. Бригада підтвердила, що була передислокована для посилення українських військ на цій ділянці фронту. Ситуацію в місті називають надзвичайно критичною.

Заступник командира Третьої штурмової Максим Жорін каже, що бої в Авдіївці сильніші, ніж були в Бахмуті.Він наголошує, що його бригада виконує завдання в умовах, які "навіть складно було уявити".

Тим часом бригадний генерал Олександр Тарнавський наголошує, щоситуація в Авдіївці складна, але контрольована. Запеклі бої точаться в межах міста. Українські війська застосовують усі наявні сили та засоби для стримування ворога. 

  • Бійці в нелюдських умовах обороняють місто: військові про запеклі бої за Авдіївку
  • “М’ясорубка” для окупантів: що відбувається зараз в Авдіївці
  • ЗСУ можуть втратити Авдіївку - ISW
Джерело матеріала
loader
loader