"Правильне рішення": український офіцер висловився про вихід військових з міста
"Правильне рішення": український офіцер висловився про вихід військових з міста

"Правильне рішення": український офіцер висловився про вихід військових з міста

Російські окупанти застосували свою перевагу в артилерії та авіації в Авдіївці Донецької області. Оборона міста виконала своє завдання.

"В принципі все, абсолютно всі наші військові після того, як була команда на вихід з Авдіївки розуміють ситуацію, яка склалася, настрій піднявся незважаючи на те, що це наша територія, наше місто. Тобто вирівнявся фронт, війська в більш вигідній ситуації зараз знаходяться і тепер ми зможемо, скажімо, відчувати лікоть сусідів справа, зліва впевненіше", - розповів офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький в ефірі телеканалу "Еспресо".

При цьому він вказав, що росіяни в Авдіївці мали велику перевагу в артилерійських запасах і авіації.

"Це не могло не дати переваги в цьому питанні, але якою ціною. Ціна, яку вони заплатили, мабуть, відбивається на їхньому настрої, ми це теж чуємо по перехопленнях, що вони там між собою говорять", - зазначив офіцер.

Водночас він вважає, що виведення військ з Авдіївки було правильним рішенням, адже поставлене завдання було виконане.

Виведення військ з Авдіївки - головні новини

17 лютого Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський завив про виведення українських військ з Авдіївки. За його словами, окупантам зазнали значних втрат – як у живій силі, так і в техніці. 

У 3-й ОШБр кажуть, що з моменту передислокації бригади в Авдіївку, ворогові були нанесені чималі втрата - зокрема, понад 1500 убитими і понад 3500 – пораненими.

Пізніше в об'єднаному прес-центрі Сил оборони Таврійського напрямку повідомили, що за чотири місяці активної фази Авдіївської оборонної операції загальні втрати російських військ склали 47 186 осіб особовий склад.

Теги за темою
Новини України Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader