"Мають право на протест": польський міністр назвав блокаду на кордоні "гідною справою"
"Мають право на протест": польський міністр назвав блокаду на кордоні "гідною справою"

"Мають право на протест": польський міністр назвав блокаду на кордоні "гідною справою"

Вдень 20 лютого мітингувальники знову перекрили залізницю та вкотре розсипали зерно з вантажного вагона на колії. Один зі співорганізаторів акції протесту заявив, що це сталося буцімто "через емоції".

Польський міністр підтримав протести

Міністр розвитку та технологій Польщі Кшиштоф Гетман заявив, що польські фермери, які блокують кордон з Україною, протестують "за гідну справу".

Я так розумію, вони вийшли на дороги. Фермери мають право на протест, вони мають право висловлювати це різними способами,
– наголосив польський посадовець.

Гетман зауважив на тому, що станом на зараз польські фермери нібито перебувають у дуже складній ситуації.

Мовиться, що їхні витрати на сільськогосподарське виробництво надзвичайно зросли, що безпосередньо впливає і рентабельність.

Попри це, польський міністр все ж додав, що з розумінням ставиться до емоцій "президента країни, яка перебуває в стані війни".

Протест фермерів не має нічого спільного з політикою. Мабуть, це не вперше, коли Зеленський робить досить різкі заяви. Я намагаюся зрозуміти людину, на яку чиниться величезний тиск, хоча я не згоден із тим, що він каже,
– заявив Гетман.

Ситуація на українсько-польському кордоні набирає обертів: головне

  • На пункті пропуску "Медика – Шегині" польські фермери повністю заблокували рух вантажівок. Вони не повідомили, до якого часу триватиме блокування пункту пропуску. Водночас біля пункту пропуску "Долгобичув – Угринів" протестувальники планують перекрити рух для усіх видів транспорту до 17:00 20 лютого.
  • Зокрема, на "Зосін – Устилуг" з 13:00 по 16:00 20 лютого протестувальники планують обмежити рух автобусів, вантажних та легкових машин в обидвох напрямках. Обіцяють пропускати лише вантажівки з гуманітарною допомогою. Біля "Дорогуськ – Ягодин" до 19:00 планують повністю заблокувати рух вантажівок в обидвох напрямках.
  • Зазначається, що на пункті пропуску "Корчова – Краківець" до 21:00 20 лютого протестувальники планують блокувати рух вантажівок на виїзд з Польщі, крім тих, які перевозять критичні вантажі. Водночас автобуси, мікроавтобуси, легкові авто в обидва напрямки зможуть вільно рухатися.
  • Крім того, біля "Гребене – Рава-Руська" протестувальники з 13:00 20 лютого повністю заблокували рух в обох напрямках для всього транспорту, крім того, що везе критично важливі вантажі та гуманітарну допомогу.
Теги за темою
Новини України Польша
Джерело матеріала
loader
loader